Bouwinnovatie en minor Digitalisering Bouw bij BuildinG › Campus Groningen

Bouwinnovatie en minor Digitalisering Bouw bij BuildinG

Bouwinnovatie en minor Digitalisering Bouw bij BuildinG

Bouwinnovatie en minor Digitalisering Bouw bij BuildinG

ma, 13 mei 2019

Innovaties en nieuwe samenwerkingen op Campus Groningen! In de proeftuin van BuildinG op Zernike Campus komen spraakmakende primeurs uit de bouw en infra die aansluiten op de thema’s duurzaam en energie. Ook wordt er een circulair lab opgezet in de testhal waarin de Hanzehogeschool Groningen na de zomer lessen digitalisering in de bouw geeft. Dat presenteerde directeur Rolf Koops van BuildinG tijdens het BINK-netwerkontbijt op 8 mei. BINK staat voor BuildinG Innovators NetworK.

De afgelopen maanden heeft BuildinG met de oprichters Economic Board Groningen en Hanzehogeschool Groningen, samen met TNO en Bouwend Nederland, een visie ontwikkeld voor de komende vijf jaren. Die bevat zeven thema’s, waaronder energietransitie, digitalisering, veiligheid en schade, en Scholenbouw. BuildinG presenteerde deze visie in het vijfjarenplan met diverse programma’s op het gebied van bouwinnovatie tijdens het BINK-netwerkontbijt.

Minor 'Built Digital'

Zo komt in de proeftuin van BuildinG een waterbufferende fundering; een infra-uitvinding ontwikkeld door de ingenieursbureaus Polyciviel en Ohpen. Ook een paviljoen van stro en een ‘passief-huis’ van Click House worden binnenkort gebouwd naast de Heijmans ONE (een verplaatsbaar eenpersoonshuis). In de hal blijft de innovatiegevel een roulerend podium voor innoverende bouwbedrijven. Nieuw is een circulair lab waarin studenten van de Hanzehogeschool de minor ‘Built Digital’ zullen volgen. Op het thema circulariteit werkt BuildinG al samen met rijk en provincie in de verdubbeling van de N33 en met Van Wijnen in het Loskade-project. Een apart mkb-platform wordt opgericht voor kleinere bouwbedrijven die willen innoveren. Op het gebied van veiligheid en schade wordt de kennisdeling verder gebracht binnen het ‘Kennisplatform Bouwen en Versterken’ en bieden de testfaciliteiten in de hal mogelijkheden voor validering.

Directeur Rolf Koops: ‘Samen met bedrijven, kennisinstellingen, studenten en overheid werken we aan programma’s om de bouw te innoveren. Die mix is noodzakelijk om innovaties verder te brengen. BuildinG heeft als innovatieplatform een mooie start gemaakt en met dit plan leggen we onze visie en ambitie voor de komende vijf jaren voor. BuildinG is thuis in de toekomst!”

Bron en copyright foto: BuildinG