Bevingsbestendig stropaviljoen geopend op Zernike Campus › Campus Groningen

Bevingsbestendig stropaviljoen geopend op Zernike Campus door minister Ollongren

Bevingsbestendig stropaviljoen geopend op Zernike Campus

Bevingsbestendig stropaviljoen geopend op Zernike Campus door minister Ollongren

do, 15 augustus 2019

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken opende op woensdag 14 augustus het paviljoen van stro van Straw Blocks Systems in de proeftuin van BuildinG op Zernike Campus. Het Stropaviljoen is ontworpen en gebouwd door Pim Hondeveld en Peter Davids van Straw Blocks Systems, samen met studenten van de Academie voor Architectuur & Built Environment van de Hanzehogeschool Groningen.

Prefab elementen van stro

Straw Blocks Systems wil laten zien dat je met stro vormvrij, sterk en modern kunt bouwen. Het bedrijf realiseert LEGO-achtige geprofileerde blokken. Voor de hiervoor benodigde bewerking van ruwe strobalen heeft het zelf machines ontwikkeld. De stroblokken worden in een licht houten frame verwerkt tot prefab elementen voor gevel, vloer, dak en binnenwanden. De blokken hebben een hoge isolatiewaarde en zijn ‘damp-open’ voor een fijn binnenklimaat.

TNO heeft met positief resultaat een proefmuur van de blokken getest op de triltafel.

Testfaciliteiten bij BuildinG

Minister Ollongren opent er woensdag niet alleen het nieuwe Stropaviljoen, maar laat zich ook informeren over de testfaciliteiten voor aardbevingsbestendig bouwen bij BuildinG en de innovaties op het gebied van duurzaam en circulair bouwen.

Bron artikel en foto: building.nl
Reportage: OOGTV

Stropaviljoen geopend door minister Ollongren

Stropaviljoen geopend door minister Ollongren