beproefd recept campus diner opnieuw succes

Beproefd recept 'Entrepreneurs on Campus Dinner' opnieuw succes

Beproefd recept 'Campus Diner' scoort opnieuw

Beproefd recept 'Entrepreneurs on Campus Dinner' opnieuw succes

ma, 22 oktober 2018

Een waardevolle traditie: het ‘Entrepreneurs on Campus Dinner’! Op 16 oktober jl. kwamen ondernemers, studenten, onderzoekers en beleidsbepalers samen in de Energy Barn op Campus Groningen om de vele facetten van het thema digitalisering te bespreken. Hoe gaat dit thema onze toekomst bepalen? En met welke opstelling gaan wij het verschil maken? Groningen is een van de belangrijkste IT-steden van Nederland; Zowel de infrastructuur in het Noorden, als het onderzoek én bedrijfsleven blijven niet onopgemerkt. Reden genoeg om dit thema de revue te laten passeren en om samen te verkennen waar we in Noord-Nederland staan. 

"Wie gaat er weer naar huis als hij zijn telefoon vergeet?", "Heb je enig idee hoeveel partijen jouw gegevens verzamelen?" en "is 5G dé toekomst"? Vragen en stellingen die dankzij plenaire sprekers en pitchers aan bod kwamen. Naast de prikkelende bijdragen van sprekers, is ook de teamspirit aangewakkerd. De tafels hadden de gewichtige taak om 'elftallen' samen te stellen, om de Noordelijke competitie rondom digitalisering te versterken. Een greep uit de input van de coaches: vanuit onze korte lijntjes blijven samenwerken – “tikkie takkie” - is dé sleutel, ethische grensrechters zijn belangrijk – en ook díe kennis hebben we in Groningen in huis, digitalisering start al in het basisonderwijs – tijd voor talentscouts, we staan niet alleen in de spits, maar ook in het middenveld, de verdediging en de aanval, en tot slot niet praten maar doen!

Kortom, een zinvolle avond op de – niet voor niets - snelst groeiende Campus van Nederland. Waarbij we willen eindigen met de “openingswoorden” van wethouder Joost van Keulen;  Op naar een digitaal merk hier in het Noorden!