Attentie foutparkeerders Zernike Campus! › Campus Groningen

Attentie foutparkeerders Zernike Campus: vanaf week 48 (26 november) wordt weer actief gehandhaafd

Attentie foutparkeerders Zernike Campus!

Attentie foutparkeerders Zernike Campus: vanaf week 48 (26 november) wordt weer actief gehandhaafd

wo, 21 november 2018

Op de Zernike Campus geldt een algeheel parkeerverbod op de wegen. Op dit moment houden veel parkeerders zich niet aan dit verbod. Dit zorgt voor overlast en gevaarlijke verkeerssituaties op de Zernike Campus. De gemeente Groningen heeft daarom aangegeven vanaf week 48 (startend maandag 26 november 2018) weer te gaan handhaven op foutparkeerders (bekeuren), bijvoorbeeld voor parkeerders in de berm of op de weg.

Vermijd bekeuringen

Bij de toegangswegen naar de Zernike Campus staan algehele parkeerverbodsborden. Dit is zichtbaar op de zoneborden aan het begin van de Zernike Campus. Dit betekent dat je alleen mag parkeren in parkeervakken. De gemeente Groningen heeft aangekondigd vanaf week 48 (26 november) weer te gaan handhaven op de Zernike Campus. Dit betekent dat wanneer de auto foutgeparkeerd staat, er een bekeuring uitgeschreven wordt. Waarschuw ook je bezoekers, bijvoorbeeld bij evenementen.

Kaart met P+R's rondom de stad Groningen
Kaart met P+R's rondom de stad Groningen
Download deze afbeelding

P+R mogelijkheden aan de rand van de stad

Parkeerplaats vol, maar toch je auto kwijt? Denk dan ook eens aan parkeren op een P+R (zie kaart links). Vanaf P+R Reitdiep, P+R Haren en P+R Euroborg gaat een rechtstreekse bus naar de Zernike Campus. Vanaf P+R Reitdiep kan je tevens gratis gebruik maken van de campusbike (www.campuscycle.nl ). Alle P+R locaties zijn ook via een overzichtskaart in Google maps te vinden.

Toch een parkeerplek nodig?

De parkeerplaatsen P0 t/m P4 rondom de gebouwen zijn voorzien van slagbomen. Betaald parkeren is alleen mogelijk op P3 en P4. Indien u geen parkeerplaats kunt vinden, kunt u op de vrij toegankelijke parkeerplaatsen (P5 en P6) terecht, die iets verder op het terrein liggen.

Parkeerplekken op Zernike Campus
Parkeerplekken op Zernike Campus
Download deze afbeelding

Campus Bereikbaar

Ben je op zoek naar een alternatief voor de auto? Kijk dan op Campusbereikbaar.nl voor tips over de bereikbaarheid van Campus Groningen of op Groningen Bereikbaar voor de bereikbaarheid van de hele stad Groningen.