7 miljoen voor upgrade Linnaeusborg › Campus Groningen

7 miljoen voor upgrade Linnaeusborg

7 miljoen voor upgrade Linnaeusborg

7 miljoen voor upgrade Linnaeusborg

do, 24 oktober 2019

Meer ruimte voor het prestigieuze Chemical Building Blocks Research Center (CBBC), dat gaat de upgrade van de Linnaeusborg op Zernike Campus Groningen opleveren. De Universiteitskrant meldt dat het college van bestuur van de RUG vorige week akkoord ging met de klus.

Het Chemical Building Blocks Research Center (CBBC), dat steeds meer plek nodig heeft, krijg met de upgrade meer ruimte. Het CBBC gaat gebruik maken van leegstaande labzalen op de negende verdieping. Die labzalen worden aangepast aan de eisen van de chemici die er gaan werken.  Daarnaast gaat een groot gedeelte van de verbouwingskosten (bijna zes miljoen) naar de capaciteitsuitbreiding van de luchtbehandeling, luchttoevoer en de warmte/koudekoppeling. De luchtverversing in de Linnaeusborg zit namelijk al aan zijn top. De volledige operatie, die de gehele negende en een deel van de achtste verdieping van de Linnaeusborg betreft, moet ‘ergens volgend jaar’ zijn afgerond, zegt hoofd huisvesting Andrys Weitenberg van de Faculty of Science and Engineering.

Over CBBC

Het onderzoekscentrum CBBC - met nobelprijswinnaar Ben Feringa als kartrekker - is een samenwerkingsproject tussen de universiteiten van Groningen, Utrecht en Eindhoven, AkzoNobel, BASF, Shell, het Ministerie van Economische Zaken, Topsector Chemie en NWO. Het CBBC is opgericht in 2016 om zo belangrijke energie- en chemievraagstukken aan te pakken die gepaard gaan het het groeiende beroep op de eindige voorraad grondstoffen. 

 

Bron: ukrant.nl