RUG 11e op lijst ‘groenste universiteiten’ ter wereld › Campus Groningen

RUG 11e op lijst ‘groenste universiteiten’ ter wereld

RUG 11e op lijst ‘groenste universiteiten’ ter wereld

RUG 11e op lijst ‘groenste universiteiten’ ter wereld

do, 21 december 2017

Goed groen nieuws voor de RUG: op de lijst van groenste universiteiten ter wereld is het vier plaatsen gestegen en staat nu op nr. 11. De nieuwste Green Metric-lijst is dit jaar uitgebreid tot ruim 600 universiteiten en wordt voor het eerst aangevoerd door Wageningen University & Research. Groningen en Wageningen scoren van alle Nederlandse universiteiten het hoogst.

Green Metric Ranking

619 universiteiten uit 76 landen deden dit jaar mee aan de UI Green Metric RankingDe ranking is opgezet door de Universitas Indonesia met als doel om aandacht te vragen voor duurzaamheid binnen het beleid van universiteiten. Waar naar wordt gekeken? Onder andere naar ‘setting and infrastructure', 'energy and climate change', 'waste', 'water', 'transportation' en 'education.’

Een prachtige score dus voor de RUG die zich al jaren inzet voor meer duurzaamheid binnen onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering, renovatie- en nieuwbouwprojecten. Er is ook een speciale Green Office die studenten en medewerkers een duwtje in de rug geeft om duurzamer te worden.