Zernike Lab › Campus Groningen

Zernike Lab

Zernike Campus

Zernike Lab

Het ZernikeLab is een bedrijfsverzamelgebouw met laboratorium ruimte en kantoren van ruim 2.600 m2 groot en is gelegen op de Zernike Campus Groningen. Door de ligging naast de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool en de rechtstreekse aansluiting op het glasvezel infrastructuur is het een perfecte locatie voor de kennisintensieve sector. Het Zernike Science Park is de Campus van Groningen en is uitstekend bereikbaar via openbaar vervoer alsook met eigen vervoer.

Het ZernikeLab is de Lab-facilitator van Groningen

Het ZernikeLab is ruim 2.600 m2 groot en is gelegen op een terrein van circa 1 hectare en beschikt over ruime parkeervoorzieningen op eigen terrein. In totaal zijn er 80 parkeerplaatsen verdeeld over voor – en achterzijde van de locatie. De locatie omvat tevens een (overdekte) fietsenstalling; een opslag chemische stoffen; een Air Products stikstof tank en heeft een ruim opgezette groenvoorziening (met vijver) rondom het pand. 

Het ZernikeLab heeft uitsluitend een bebouwing op de begane grond (met kruipruimte).  Het gebouw is opgedeeld in een algemene ruimte van circa 250 m2 welke toegang biedt tot drie gangen met per gang een 4-tal verhuurbare units van in totaal 800 m2. Per gang bevindt zich een sanitaire voorziening voor zowel dames als heren. In de gangen 1 en 2 is tevens een hoogwaardige vergaderruimte ingericht ten behoeve van algemeen gebruik door de gebruikers van het pand. In het gebouw is tevens een ingerichte pantry / kantine voor gezamenlijk gebruik aanwezig. De techniek is centraal ondergebracht in een technische ruimte op de verdieping waarop (vanuit de bovenzijde van de gangen van het pand) iedere unit rechtstreeks is aangesloten. Elke unit heeft separate installaties en individuele regeltechniek en elke unit is voorzien van eigen meters voor het monitoren van het individuele gebruik van de energie voorzieningen (gas; water; elektra en warmtemeter).