Startup City › Campus Groningen

Startup City

Zernike Campus

Startup City

Startup City helpt startende ondernemers om hun ambities op het terrein van innovatieve en duurzame groei in Noord-Nederland mogelijk te maken. In Startup City werken Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen samen met onder meer Rabobank, FrieslandCampina, gemeente en provincie Groningen. Deze samenwerking zorgt voor een groot netwerk in de regio.

Startup City biedt ruimte en faciliteiten, zoals coaching en ondersteuning aan kennisintensieve startups en studentondernemingen in de regio. Bij Startup City kun je ondernemen tussen andere ondernemers. Sinds 2005 zijn ruim 150 bedrijven gestart via de incubator.

Daarnaast werken zij regionaal en (inter)nationaal nauw samen met bedrijfsleven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheid. Zij zijn partner van Enterprise Europe Network Noord-Nederland omdat ze veel ervaring hebben met het adviseren en begeleiden van (startende) ondernemers op gebied van innovatie, bedrijfsvoering, financiering en internationalisering.

 

Startup City

In Startup City op de Zernike Campus, een inspirerende faciliteit voor innovatieve startups en scale ups, is ruimte voor startups en scale ups in de vorm van flexplekken, kantoorruimte en gezamenlijke inspiratie ruimte (in totaal 600 m2 kantoorruimte). Naast elf kantoorruimtes zijn er twee communityruimtes en een multifunctionele ruimte waar studenten, starters en ondernemers werkplekken kunnen huren en waar uitwisseling en samenwerking wordt gestimuleerd. Naast de incubator voor startups en scale ups zijn ook Northern Knowlegde, Marian van Os Centre of Expertise, OOGtv en VentureLab North gevestigd in Startup City.