Global Centre of Excellence on Climate Adaptation (GCECA) › Campus Groningen

Global Centre of Excellence on Climate Adaptation (GCECA)

Global Centre of Excellence on Climate Adaptation (GCECA)

Het prestigieuze GCECA is onder andere opgericht om landen wereldwijd te gaan adviseren hoe ze op de beste manier om kunnen gaan met klimaatverandering.  De 'UN Environment' is initiating partner samen met het Ministry of Infrastructure and the Environment, the Netherlands en het National Institute for Environmental Studies, Japan.

Het centrum brengt een breed wereldwijd netwerk van partners samen, waaronder internationale kennisinstituten, bedrijven, belangenorganisaties, lokale en nationale overheden en de financiële sector. Zij stellen zich het doel partijen te steunen om klimaatadaptatie effectiever in de praktijk te brengen. Door het samenbrengen van kennis over projecten op het gebied van bijvoorbeeld infrastructuur en landbouw, kunnen straks nieuwe wegen, gebouwen en akkers in kwetsbare landen, overal ter wereld veerkrachtiger worden gemaakt tegen klimaatverandering.

De GCECA zal in Groningen worden ondergebracht in het gebouw van de Energy Academy Europe. De verwachting is dat het instituut in het voorjaar van 2018 van start zal gaan. Meer info vindt u hier.