We Like the Future › Campus Groningen

We Like the Future

We Like the Future

We Like the Future

do, 31 oktober 2019
14:00 uur tot 16:00 uur
DOT, Vrydemalaan 2, Groningen

De proeftuinen van Groningen presenteren tijdens Let’s Gro 2019 samen de resultaten van het afgelopen jaar en kijken met je naar de toekomst. Welke rol gaat digitale gezondheidszorg spelen binnen de reguliere zorg? Hoe gaat het 5G netwerk ons leven veranderen en wat brengen kunstmatige intelligentie systemen en Data Science ons?

Je krijgt het allemaal te horen van vakspecialisten maar ook van Herman Pleij. Hij zal op onnavolgbare wijze de invloed van big data op de individuele mens en zijn omgeving duiden. Wat zijn de zegeningen, dilemma’s en de uitdagingen? Wat kunnen wij leren uit het verleden? Hoe kunnen wij hier samen van leren?

Programma

14:00 - 16:00 uur  Gezamenlijk programma (met pauze)
16.00 uur               Netwerkborrel

Wat doen de proeftuinen?

 

DHEALTH LAB
Bij Dhealth richt zich dit met name op informatie uitwisseling tussen innovatieve softwareapplicaties en Elektronische Patiëntendossiers (EPD). Hoe kunnen wij de (digitale) zorg in de toekomst innovatiever en efficiënter maken?

5GRONINGEN
5Groningen, een initiatief van Economic Board Groningen, maakt van Noord-Groningen dé proeftuin voor de nieuwste generatie mobiel internet, 5G. Ondernemers en non-profitorganisaties werken samen met experts om toepassingen van 5G te testen. Tijdens Let’s Gro kun je kennismaken met de laatste testresultaten.

MINING BIG DATA
De Target proeftuin Mining Big Data faciliteert ondernemers met het ontwikkelen, testen en implementeren van innovatieve diensten die (Big) Data benutten in combinatie met AI en Data Science. Hoe dat werkt, wat er mogelijk is en wat het ons brengt wordt deze middag uitgelegd.

Keynote Herman Pleij

Herman Pleij, emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde, is bij het grote publiek bekend van zijn optredens in DWDD. Tijdens ‘We like the Future’ zal hij nader ingaan op de invloed van big data op de individuele mens en zijn omgeving. Wat zijn de zegeningen, dilemma’s en de uitdagingen? Wat kunnen wij leren uit het verleden?

Keynote Herman Pleij
Excursie naar het Wiebenga

In deze locatie van de Hanzehogeschool zijn de Academie voor Gezondheidsstudies en de Academie voor Verpleegkunde gehuisvest. Kennis uit onderzoek en onderwijs wordt hier vertaald naar innovatie in de beroepspraktijk. Het resultaat is een fantastisch gebouw met bijzondere skills labs. Neem een kijkje! 

Excursie naar het Wiebenga