VPRO Tegenlicht Meet Up "De Doorbraak van Duurzaam" › Campus Groningen

VPRO Tegenlicht Meet Up "De Doorbraak van Duurzaam"

VPRO Tegenlicht Meet Up "De Doorbraak van Duurzaam"

VPRO Tegenlicht Meet Up "De Doorbraak van Duurzaam"

vr, 18 augustus 2017
18:30 uur tot 20:00 uur
Energy Academy Europe

Wat is er logischer dan een debat-sessie over duurzame energie  in het duurzaamste –en mooiste- gebouw van Groningen? Op vrijdag 18 augustus van 18.30 tot 20.00 uur  organiseert de Rijksuniversiteit een Groningse editie van VPRO’s Tegenlicht Meet Up in het Energy Academy gebouw op Campus Groningen. Gratis en vrij toegankelijk voor iedereen – wel even aanmelden via Facebook. Vol is vol.

De tv-uitzendingen van VPRO Tegenlicht zijn populair, stemmen tot nadenken en zetten aan tot gesprek en discussie. Dit gebeurt dan ook regelmatig in zogenoemde ‘VPRO Tegenlicht Meet Ups’ in Amsterdam. Groningen heeft z’n eigen Meet Ups, op wisselende locaties en met wisselende thema’s. Deze keer gaat over duurzame energie. De uitzending ‘De Doorbraak van Duurzaam’ wordt vertoond in een van de collegezalen van het nieuwe, duurzame en veel bekroonde Energy Academy-gebouw.

Uit de documentaire: Er trekt een stille revolutie door de wereld: duurzame energie is goedkoper aan het worden dan energie opgewekt uit fossiele brandstoffen. Dat betekent in toenemende mate dat een keuze voor wind- en zonne-energie geen ethische meer is, maar een economische. En dat zal de overgang naar duurzame energie sterk versnellen.

De bijeenkomst en het debat worden geleid door Jaap de Wilde, hoogleraar internationale betrekkingen en veiligheidsstudies bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De Wilde is al tientallen jaren betrokken bij discussies over duurzaamheid en klimaat-veiligheid en kan met zijn brede, internationale kijk op de zaken uitstekend uit de voeten met het thema. De voertaal  is deze keer Engels en het perspectief internationaal, aangezien een deel van het publiek die avond bestaat uit promovendi die uit de hele wereld naar Groningen zijn gekomen voor de Energy Summer School van de RUG. Meer informatie over de Meet Up is hier te vinden. 

Dit bijzondere nieuwbouwproject onderschrijft hoe we het thema duurzaamheid bij de RUG integraal doorvoeren. Die ambitie en denkwijze zie je volledig terugkomen in het gebouw Energy Academy Europe.