Voorlichtingsdag voor ouders van aankomende studenten › Campus Groningen

Voorlichtingsdag voor ouders van aankomende studenten

Voorlichtingsdag voor ouders van aankomende studenten

Voorlichtingsdag voor ouders van aankomende studenten

za, 9 juni 2018
11:00 uur tot 16:00 uur
Academiegebouw, Broerplein 5, Groningen

Ouders van studiekiezers hebben vaak veel vragen over alles wat met studeren aan een universiteit te maken heeft. Om die vragen te beantwoorden en om u in de gelegenheid te stellen een indruk te krijgen van de RUG en studeren in de stad Groningen organiseert de RUG deze voorlichtingsdag. Voor alle duidelijkheid: het is een algemene voorlichting over studeren in Groningen. Het gaat niet over de inhoud van de opleidingen die de RUG aanbiedt.

Voor wie is deze dag bedoeld?

Deze voorlichtingsdag is bedoeld voor ouders van scholieren die in 5 of 6 vwo zitten en overwegen om aan de Rijksuniversiteit Groningen te gaan studeren. De voorlichtingsdag is uitsluitend bedoeld voor ouders, niet voor de scholieren zelf. Voor hen heeft de RUG andere voorlichtingsevenementen zoals de Open dag.

Programma

De dag begint met een gezamenlijk ochtendprogramma, waarin studieadviseurs en studenten vertellen over de universiteit, studeren en studiebegeleiding. Na de lunch kunt u kiezen uit verschillende activiteiten. Zo zijn er lezingen en presentaties over het vinden van een kamer, studiekeuze, het honours college, studiekosten, tijdens je studie naar het buitenland en studieondersteuning. Er is een informatiemarkt met stands op het gebied van o.a. inschrijving, studiekeuze, Keiweek (introductieperiode), sport en cultuur.

Als u buiten de hectiek van de informatiemarkt om even rustig met een studentendecaan wilt praten over studiekeuze, studeren met een functiebeperking, geldzaken of andere privacygevoelige kwesties, dan kunt u terecht op het inloopspreekuur van de studentendecanen. Vindt u het leuk een student van een bepaalde studie te spreken? Kom dan naar de Meet & Greet! Ook kunt u deelnemen aan een stadswandeling of een korte rondleiding krijgen door het universiteitsmuseum.