Testrace zonneauto Top Dutch Solar Racing Team › Campus Groningen

Testrace zonneauto Top Dutch Solar Racing Team

Testrace zonneauto Top Dutch Solar Racing Team

Testrace zonneauto Top Dutch Solar Racing Team

do, 14 juni 2018
14:00 uur tot 14:30 uur

On your marks, get set……go! De allereerste testrace van de Top Dutch Solar Racing zonneauto vindt plaats op Zernike Campus Groningen op donderdag 14 juni om 14 uur.
Paul van der Wijk, lid van het college van bestuur van de Hanzehogeschool Groningen, maakt in de eerste Groningse solar auto een testrace over Zernike Campus. Dat wil je meemaken!  Leg om 14:00 dus even je boeken of je werk aan de kant en kom het spektakel bekijken! De auto zal finishen op de Walk of Fame; voor de groene toren van de Hanzehogeschool.

Top Dutch Solar Racing Team

De zonneauto is door een team van noordelijke studenten ontworpen en gebouwd. Het team bestaat uit studenten van verschillende mbo-, hbo- en universitaire opleidingen in Drenthe, Groningen en Friesland. Onder de deelnemende opleidingen zijn de Hanzehogeschool, het Alfa College en het Drenthe College. Ook de kennis die nodig is voor het bouwen van een 'lichtgewicht' auto komt van verschillende noordelijke bedrijven. Met de zonneauto wil het Top Dutch Solar Racingteam in 2019 meedoen aan de World Solar Challenge in Australië. Dit is een tocht van 3000 kilometer met zelfgemaakte zonneauto's van Darwin naar Adelaide. 

Werken aan kennisontwikkeling en duurzaamheid
Het achterliggende doel van het Top Dutch Solar Racing Team gaat verder dan alleen deze race. Door het bouwen van de zonneauto werken de studenten aan hun hoofddoel: kennis ontwikkelen op het gebied van energie, materialen en artificial intelligence.