TechTalks050: Energietransitie. Heeft waterstof de toekomst? › Campus Groningen

TechTalks050: Energietransitie. Heeft waterstof de toekomst?

TechTalks050: Energietransitie. Heeft waterstof de toekomst?

TechTalks050: Energietransitie. Heeft waterstof de toekomst?

ma, 28 oktober 2019
19:00 uur tot 21:30 uur
DOT, Vrydemalaan 2 in Groningen

De aardgaswinning heeft de afgelopen decennia veel kennis over gebruik en transport van gassen gebracht. Hoe kunnen we deze kennis inzetten om het gebruik van waterstof te stimuleren? Kan het Noorden hiermee voorop lopen in Nederland? Deze vragen staan centraal tijdens TechTalks050 over energietransitie. De voertaal is Nederlands.

Sprekers

Ton Schoot Uiterkamp (em. Hoogleraar Milieukunde Rijksuniversiteit Groningen) heeft veel onderzoek gedaan naar de relaties tussen energiesystemen en het milieu. Hij schetst de energietransitie aan de hand van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen op het terrein van duurzame energie en gaat in op de rol die waterstof daarbij kan spelen.  

Stefan Holthausen is directeur van Holthausen Groep in Hoogezand, koploper op het gebied van veiligheidsoplossingen en energietransitie. Het bedrijf produceert zelf al enkele jaren haar duurzame waterstof en doet mee in tientallen waterstofprojecten in Noord-Nederland. Tijdens zijn presentatie vertelt Stefan over de bestaande waterstoftoepassingen van Holthaus Groep en nieuwe toepassingen waaraan zij werken. Begin 2020 wordt in Groningen en Amsterdam de eerste waterstoftankstations geopend, onderdeel van de uitrol van een landelijk waterstoftankstationnetwerk. Holthausen is tevens bekend van de wereldberoemde Groningse Hesla; een omgebouwde Tesla op waterstof, waarmee zij de vele mogelijkheden van waterstof laten zien.

Programma

19.00 uur    Inloop met koffie en thee
19.30 uur    Opening door Rian van Diedenhoven
19.40 uur    TechTalks050 met Ton Schoot Uiterkamp en Stefan Holthausen
21.00 uur    Tijd voor vragen en discussie
21.30 uur    TechTalks050 borrel

Aanmelden

Bestel je ticket vooraf via de DOT-website. De prijs bedraagt €7,50, inclusief koffie/thee vooraf en een drankje na afloop. Iedereen is van harte welkom, dus stuur de uitnodiging vooral door.

Heb je nog vragen? Mail ons via techtalks050@rug.nl of kijk op rug.nl/techtalks050. Tot 28 oktober!