TechTalks050: Brain inspired computing › Campus Groningen

TechTalks050: Brain inspired computing

TechTalks050: Brain inspired computing

TechTalks050: Brain inspired computing

ma, 15 april 2019
19:00 uur tot 22:00 uur
DOT, Vrydemalaan 2, Groningen

Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen start een nieuwe lezingenreeks: TechTalks050. Elke zes weken vindt er een bijeenkomst plaats in DOT, met als aftrap de eerste meeting op maandag 15 april 2019 met als thema: 'Brain Inspired Computing'. De volgende generatie computers zal niet gebaseerd zijn op silicium chips maar op nieuwe materialen, geinspireerd door de organisatie van het menselijk brein. Professor Niels Taatgen doet onderzoek naar dit fenomeen bij het nieuwe centrum CogniGron van de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met een ondernemer neemt hij je mee langs de technologische ontwikkelingen op het terrein van computerbreinen of breincomputers.

Programma

  • Inloop vanaf 19:00 uur (inclusief koffie of thee)
  • Start 19:30 uur
  • Netwerkborrel 21:30 uur (inclusief een consumptie)

Over TechTalks050

De opzet van TechTalks050 is simpel: een wetenschapper en iemand uit de praktijk presenteren een actueel onderwerp op het gebied van digitale technologie, innovatie en/of trends. Voor ondernemers, professionals, beleidsmakers in de digitale wereld. Met aansluitend een netwerkborrel voor Groningen en wijde omtrek.

Frequentie: elke zes weken in DOT, georganiseerd door het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen. Ga voor meer informatie, de komende onderwerpen naar de website en geef je hier op voor de mailinglist.