Survivalrun Groningen › Campus Groningen

Survivalrun Groningen

Survivalrun Groningen

Survivalrun Groningen

zo, 18 november 2018
Jaagpad 1, Zernike Campus Groningen

Zernike Campus Groningen vormt zondag 18 november het decor voor de Survivalrun Groningen. De Survivalrun Groningen heeft drie verschillende parcoursen: minirun, 5 km en 8.5 km. Om een indruk te krijgen van de run van 19 november 2017 kun je hier het parcours bekijken.​ Het start- en finishterrein bevindt zich rond het gebouw van Scoutinggroep de Havik aan Jaagpad 1, Groningen.​

Een survivalrun is een hardloopwedstrijd in de natuur met natuurlijke en niet-natuurlijke hindernissen. Iedere deelnemer start met een polsbandje en moet proberen zo snel mogelijk alle hindernissen te overwinnen om aan de finish te komen. Haal je een hindernis niet, dan moet je je polsbandje inleveren.

Categoriën

Je kunt individueel deelnemen, als koppel of zelfs met een groep van vier personen. Als je weinig ervaring hebt, is het leuker om niet alleen te lopen. Deelnemers in  koppels en groepen mogen elkaar vanuit de hindernis helpen, niet elkaar tillen!

Ook maken we onderscheid in leeftijd. Pas vanaf 15 jaar oud kun je deelnemen aan de normale recreatieve afstanden. Daaronder doe je mee aan de jeugdcategorie, van 10 tot 14 jaar, aan de ouder-kindrun, vanaf 8 jaar, of de minirun, vanaf 6 jaar. Dit jaar organiseren men ook de JSR voor deelname aan het landelijke klassement.

Inschrijving is inmiddels gesloten (d.d. 2 november 2018).