Summerschool Junior Techniek & Energie › Campus Groningen

Summerschool Junior Techniek & Energie

Summerschool Junior Techniek & Energie

Summerschool Junior Techniek & Energie

ma, 28 augustus 2017 t/m do, 31 augustus 2017

Summerschool Techniek van de Hanzehogeschool Groningen: activiteiten en experimenten voor kinderen (10-15 jaar) op het gebied van techniek 28 t/m 31 augustus 2017.

De activiteiten hebben betrekking op energie, scheikunde, sterrenkijken, programmeren, vloggen op een eigen site en nog veel meer. Op deze manier kunnen kinderen kennis maken met diverse opleidingen en disciplines.

Voor nieuwsgierige kinderen

De Summerschool Junior is bestemd voor kinderen die nieuwsgierig en onderzoekend zijn, ongeacht het niveau. Vier dagen lang gaan de kinderen aan de slag met wetenschap om een antwoord te vinden op allerlei interessante onderzoeksvragen. Bijvoorbeeld: hoe programmeer je een robot zodat hij een eenvoudige opdracht uitvoert? Of: hoe ontwerp je iets voor de 3D-printer? Workshops worden o.a. verzorgd door docenten van het instituut voor Life Science & Technology, het instituut voor Engineering, EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen, Blaauw Sterrenwacht en de Faculteit Wis- en Natuurkunde van de Rijksuniversiteit Groningen.

Meer informatie

Houd voor meer informatie de website van de Hanzehogeschool in de gaten, of stuur een mail aan de organisatie (summerschooljunior@org.hanze.nl).

"Ik kan gewoon muziek laten horen door middel van een code"

"Ik kan gewoon muziek laten horen door middel van een code"