Studium Generale: Kom uit je bubbel! › Campus Groningen

Studium Generale: Kom uit je bubbel!

Studium Generale: Kom uit je bubbel!

Studium Generale: Kom uit je bubbel!

wo, 12 december 2018
20:00 uur tot 21:30 uur
Aletta Jacobshal, Blauwborgje 4, Groningen

Bijna twee jaar na de verkiezingen van Trump blijft het zogenoemde 'populisme' de gemoederen onverminderd bezighouden. In de bubbel waarin Joris Luyendijk verkeert hoort hij vaak dat het probleem is dat mensen in een bubbel zitten - en dat deze bubbel weer een belangrijke verklaring vormt voor de opkomst van wat dan heet het 'populisme'.
In een interactief college vol filmpjes en verhalen onderzoekt Luyendijk deze aanname en zet daarbij het mes zo diep mogelijk in het eigen hoogopgeleide middenklasse vlees. Hoe kunnen we breken met ons eigen comfortabele wereldbeeld? Waarom kost het zoveel moeite om uit je eigen bubbel te stappen?

Joris Luyendijk. Fotograaf: Fjodor Buis
Joris Luyendijk. Fotograaf: Fjodor Buis

Over Joris Luyendijk

Joris Luyendijk is journalist en antropoloog. Hij schreef onder andere de bestsellers Het zijn net mensen. Beelden uit het Midden-Oosten (2006) en Dit kan niet waar zijn. Onder bankiers (2015). Vorig jaar verscheen Kunnen we praten, een uitnodiging aan mensen die het vertrouwen in traditionele politieke partijen kwijt zijn. Sinds kort werkt hij voor De Correspondent als ‘correspondent Slecht nieuws’.