Studium Generale: Goede leiders zweven niet › Campus Groningen

Studium Generale: Goede leiders zweven niet

Studium Generale: Goede leiders zweven niet

Studium Generale: Goede leiders zweven niet

di, 16 oktober 2018
20:00 uur tot 21:30 uur
Academiegebouw, Broerplein 5, Groningen

Dat goede leiders niet zweven lijkt een simpel advies, maar waarom slaagt de ene leider daar beter in dan de andere? Onderzoekers Janka Stoker en Harry Garretsen nemen politiek leiders als Donald Trump, Angela Merkel en Mark Rutte de maat, net als bekende ondernemers als Elon Musk en Steve Jobs.

Met verwijzing naar de actualiteit, sport en politiek, onderbouwen Stoker en Garretsen de stelling dat goede leiders vooral niet zweven: effectieve leiders gebruiken geen vage concepten, en staan niet los van hun omgeving. Goed leiderschap is dus altijd een combinatie van de persoon en de omstandigheden. Thema’s die aan bod zullen komen zijn: Goede leiders combineren feiten en gevoel, goed leiderschap vraagt om tegenmacht en goede leiders hebben verstand van proces én inhoud.

Coreferent

Jouke de Vries, de nieuwe collegevoorzitter van de RUG, reageert.

Janka Stoker is hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. Harry Garretsen is aan diezelfde faculteit hoogleraar Internationale Economie. Beide zijn directeur van het RUG-expertisecenter In the LEAD. Dit center houdt zich bezig met onderzoek, onderwijs en advies over de effectiviteit van leiderschap. Op 16 oktober verschijnt hun nieuwe boek Goede leiders zweven niet. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan de kersverse voorzitter van het college van bestuur van de RUG, Jouke de Vries.

Beide auteurs signeren hun nieuwe boek in de boekenstand van Van der Velde.

Tickets

€ 4 / € 2 voor SG-pashouders / gratis voor studenten. Hier bestellen.