science slam

SG- Science Slam

SG- Science Slam

SG- Science Slam

di, 30 januari 2018
20:30 uur tot 22:00 uur
Usva, Munnikeholm 10, Groningen

Tien promovendi presenteren hun passie voor wetenschap tijdens een poetry slam. Samen met een jonge dichter schrijven ze een gedicht dat is geïnspireerd op hun onderzoek.

Van rap tot sonnet, in het Nederlands of het Engels. Het publiek jureert en het winnende koppel krijgt eeuwige roem. De Science Slam vindt plaats tijdens de Poëziemarathon. De avond wordt gepresenteerd door RUG-huisdichters Rachel Raetzer en Esmé van den Boom en wordt georganiseerd door Usva en Studium Generale Groningen.

Oproep: presenteer jouw onderzoek in een kort gedicht!

Je bent promovendus en je wilt het grote publiek graag deelgenoot maken van je passie voor wetenschap. Dat kun je nu doen, en wel op supermoderne wijze!

Onder leiding van RUG-huisdichter Rachel Raetzer en oud-huisdichter Esmé van den Boom word je deze middag gekoppeld aan een jonge dichter die samen met jou in 2-3 uur een gedicht naar aanleiding van jouw onderzoek schrijft. Tijdens een heuse slam dragen jij en je dichter het eindresultaat ’s avonds voor in het Usva-theater.

Het kan een gedicht zijn, een dicht-dialoog met je eigen dichter, een rap of een spoken word poem, in het Nederlands of Engels... Alles is mogelijk. Het publiek mag beslissen wie er heeft gewonnen.

  • Dinsdag 30 januari 2018
  • Voorbereiding: 15.30-18.30 uur (diner 18.30-19.30)
  • Presentatie: 20.30-22.00 uur

Doe mee en meld je aan bij Guus Termeer: a.j.m.termeer@rug.nl