Philips Innovation Seminar Groningen

Philips Innovation Award Seminar Groningen

Philips Innovation Award Seminar Groningen

Philips Innovation Award Seminar Groningen

ma, 26 november 2018
15:00 uur tot 17:30 uur
Start up City, Campus Groningen

We zijn op zoek naar studenten en jonge ondernemers met een innovatief idee voor de Philips Innovation Award (PHIA). Wil je jouw idee realiteit maken en daarbij kans maken op de hoofdprijs van €50.000,-? Kom dan naar onze seminar. Het seminar is een informatieve voorronde van de PHIA competitie waarbij aanwezigen meer kunnen leren over het PHIA traject en hun idee alvast kunnen pitchen voor feedback. Onder de pitchers tijdens het seminar wordt een prijs verloot. Deelname aan het seminar zorgt voor een goede voorbereiding en kan ervoor zorgen dat je idee al is gefinetuned voor je daadwerkelijke deelname. De Groningse startup IVWear is ook aanwezig en deelt als finalist van de PHIA 2018 graag hun ervaringen! Let op: deelname aan het seminar betekent niet dat je gelijk ingeschreven bent voor de PHIA. Inschrijven voor de PHIA gaat via een apart traject. 

Wie kan mee doen?
Voor de seminar zijn alle studenten op mbo, hbo en wo niveau, met interesse in ondernemen en innovatie, van harte welkom. Ook jonge ondernemers die minder dan 3 jaar actief zijn mogen zich aanmelden. Alle ideeën vanaf de beginfase tot de ontwikkelfase kunnen worden ingediend.

Deelnemen
Om tijdens de seminar te laten zien hoeveel potentie Noord Nederland heeft op het gebied van innovatief ondernemen, zijn wij op zoek naar zo veel mogelijk studentondernemers. Deze vanuit het MBO, HBO of WO. Zij kunnen zich opgeven via Campus Groningen om op maandag 26 november deel te nemen aan de seminar in Startup City van 15.00 tot 17.30 uur. Inclusief borrel! 

Voertaal is Engels

Programma

 • 14.45 Inloop
   
 • 15.00 
  - Introductie PHIA 
  Ervaring IVWear (Finalist Philips Innovation Award 2018)
  - Gastspreker over ondernemerschap door Jeroen Loef
  - Pitches
   
 • 16.45  Bekendmaking winnaar door jury 
  (Jessica Mills - Founded in Groningen, Klaas Holtman - Bedrijvenvereniging WEST, Klaas Kooistra - NOM, Jeroen Loef - Hanzehogeschool Groningen).
 • 17.00  Borrel 

Meld je hier aan voor de Philips Innovation Award Seminar in Groningen.

Aanmelden Philips Innovation Seminar Groningen

Meer info


Wat is het? De Philips Innovation Award

PHIA is een jaarlijkse award die wordt uitgereikt aan de beste studentondernemer. Het proces:
Fase 1: in de ‘Idea Stage’ maak je gedurende een 2 uur durende seminar kennis met de PHIA; luister je naar een interessante Key Note Speaker; en krijg je de kans om je idee op een bierviltje te beschrijven en feedback te verzamelen. 10 personen zijn in de mogelijkheid hun idee te pitchen: de beste wint direct een prijs! De bierviltjes worden landelijk verzameld en de beste 100 ontvangen ook nog € 100,-!

Fase 2: voor de ‘Development Stage’ mag je zelf kiezen of je door wil gaan. Indien je deelneemt wordt er van je verwacht dat je een executive summary (A4) schrijft. Deze wordt dan beoordeeld en krijgt feedback van een externe organisatie. Daarna kan je een business plan ontwikkelen. Deze wordt dan beoordeeld door het business panel van PHIA. 

Fase 3: in de ‘Refining Stage’ worden de 40 tot 50 beste studenten uitgekozen om door te stromen. Binnen deze fase verbeteren de deelnemers het product, de pitch en de promotie. Je zult pitchen voor investeerders en promoten op een echte ondernemersmarkt.

Fase 4: in de ‘Final Stage’ mogen slechts zeven deelnemers hun idee presenteren aan de buitenwereld. De pitch zal tijdens deze periode geoptimaliseerd worden. Degene die de jury weet te overtuigen van hun idee wint en krijgt €50.000!