Nacht van de Nacht in Blaauw Sterrenwacht

Nacht van de Nacht in Blaauw Sterrenwacht

Nacht van de Nacht in Blaauw Sterrenwacht

Nacht van de Nacht in Blaauw Sterrenwacht

za, 27 oktober 2018
18:00 uur tot 23:00 uur
Bernoulliborg (Nijenborgh 9) op de Zernike Campus in Groningen

Op zaterdag 27 oktober is de Blaauw Sterrenwacht van de Rijksuniversiteit Groningen geopend voor de veertiende Nacht van de Nacht. Tijdens deze extra donkere nacht kunnen bezoekers sterrenkijken en zijn er allerlei sterrenkundige activiteiten voor jong en oud. De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties om aandacht te vragen voor de schoonheid van de nacht en de gevolgen van lichthinder.

Deelname

De Blaauw Sterrenwacht bevindt zich in de Bernoulliborg (Nijenborgh 9) op de Zernike Campus in Groningen. De sterrenwacht zal geopend zijn vanaf 18:00 tot 23:00. Deelname is gratis. Aanmelding wordt aanbevolen via www.rug.nl/sterrenwacht. Meer informatie over alle activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht staat op www.nachtvandenacht.nl.

Organisatie

Dit evenement wordt georganiseerd door het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen en SRON Netherlands Institute for Space Research, in samenwerking met de Natuur- en Milieufederaties, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde (JWG) en Science LinX.