MOOC 'Solving the Energy Puzzle' › Campus Groningen

MOOC 'Solving the Energy Puzzle'

MOOC 'Solving the Energy Puzzle'

MOOC 'Solving the Energy Puzzle'

ma, 30 oktober 2017 t/m vr, 15 december 2017
Online

Op 30 oktober a.s. gaat voor de vierde keer de online cursus ‘Solving The Energy Puzzle’ van de Rijksuniversiteit Groningen en Energy Academy Europe van start. Deze MOOC –massive open online course- geeft  inzicht in de uiteenlopende aspecten van de energietransitie: van economie, gedrag en psychologie tot recht, technologie, ruimtelijke ordening en bestuur.

Inhoud en aanmelding

De cursus wordt gegeven door hoogleraren van de universiteit en bestaat uit korte en overzichtelijke video-colleges. De MOOC is gratis, duurt 7 weken en vraagt gemiddeld 4 uur per week. De voertaal is Engels, het niveau academisch. Deze ‘stoomcursus energietransitie’ geeft iedereen met interesse in het onderwerp, of het nu vanuit algemene belangstelling is of vanuit beroepsmatig motief, in korte tijd inzicht in een complex onderwerp dat nu zo relevant is. Aanmelden kan tot 30 oktober via http://www.energyacademy.org/mooc2017

Wat is een MOOC?

Massive Open Online Courses (MOOCs) zijn grootschalige, gratis, open en online cursussen. De cursussen kunnen worden gevolgd door iedereen met belangstelling voor het onderwerp. Het maakt niet uit hoe oud je bent, of welke vooropleiding je hebt gehad - iedereen kan deelnemen.