Lustrum Sportcentrum › Campus Groningen

Lustrum Sportcentrum

Lustrum Sportcentrum

Lustrum Sportcentrum

za, 9 september 2017 t/m vr, 15 september 2017

Het Sportcentrum van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen bestaat 50 jaar. Dit gouden lustrum wordt gevierd van 9 t/m 15 september 2017 onder het motto “50 years on the move”. In 1967 was het Sportcentrum een van de eerste bewoners van het ’Universiteitscomplex De Paddepoel’. Vijftig jaar later weten duizenden studenten en medewerkers van de RUG en de Hanzehogeschool door de week en in het weekend hun weg naar het Sportcentrum op de Zernike Campus te vinden. Manager Johan Poppinga: “Het Sportcentrum vervult een belangrijke rol in de stad Groningen. We voorzien in de sportieve behoefte van zo’n 20.000 mensen.”

Jubileumprogramma

Het jubileumprogramma van het Sportcentrum is goed gevuld met de Dames Volleybalinterland Nederland – Duitsland (9 september), Studium Generale-lezingen over Johan Cruijff, Usain Bolt en Michael Jordan (13, 20 en 27 september), een spectaculaire drakenbootrace (14 september) en tot slot op vrijdag 15 september de eerste echte Campus Trail. Altijd al willen weten wat er zich afspeelt achter al die deuren op Zernike Campus? Ren samen met collega’s, studiegenoten, vrienden en familie de 4 mijl over de Campus tijdens dit nieuwe, sportieve event. Niet alleen over het terrein maar ook dwars door de gebouwen zoals de Linnaeusborg, de Energy Academy Europe en het Willem Alexander Sportcentrum.  

Sportcentrum Illustrated

Ter gelegenheid van het jubileum verschijnt medio september een bijzonder magazine: Sportcentrum Illustrated, met een vette knipoog naar het bekende Amerikaanse blad. Naast beeldende overzichten van de hoogte- en dieptepunten en interviews met topsporters en studenten, kent het magazine ook bijdragen van verschillende bekende en onbekende Groningers, onder wie RUG Rector Magnificus Elmer Sterken (basketbal) en bestuurder Paul van der Wijk van de Hanzehogeschool (volleybal).