Lezing: Privacy, Recht & ICT in 2018 › Campus Groningen

Lezing: Privacy, Recht & ICT in 2018

Lezing: Privacy, Recht & ICT in 2018

Lezing: Privacy, Recht & ICT in 2018

wo, 10 januari 2018
18:30 uur tot 21:00 uur

Studievereniging RealTime bestaat in 2018 alweer achttien jaar en dat moet gevierd worden! Daarom nodigen zij je uit voor hun nieuwjaarslezing op woensdag 10 januari 2018 om 18.30 uur in de Aula van de Van DoorenVeste. De nieuwjaarslezing zal gegeven worden door mr. Gertjan van den Hout.

Privacy en de AVG

Vorig jaar stelden we onszelf de vraag of privacy nog bestaat. Waar ligt bijvoorbeeld de grens als de overheid je telefoongesprekken met je moeder mag aftappen? Dit jaar gaan we echter niet alleen kijken naar privacy, maar ook naar de juridische aspecten van 'tappen'.

Tijdens de nieuwjaarslezing gaan we in het bijzonder kijken naar de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De AVG zal in Europa mede bepalen welke persoonsgegevens organisaties mogen verzamelen en hoe informatie veilig opgeslagen moet worden. De AVG zal vanaf 25 mei 2018 van toepassing zijn.

Spreker: mr. Gertjan van den Hout

De nieuwjaarslezing zal gegeven worden door mr. Gertjan van den Hout. Gertjan studeerde ICT & Recht aan de University of Groningen. Momenteel werkt Gertjan als advocaat bij NORD Advocaten. NORD biedt gespecialiseerde dienstverlening op het gebied van intellectuele eigendom (IE), informatietechnologie (IT) en privacy compliance. Naast zijn werkzaamheden voor NORD Advocaten is Gertjan ook docent aan de University of Groningen.

Over RealTime

Studievereniging RealTime is op 4 januari 2000 om 15:30 uur opgericht voor ICT-studenten met het doel het bedrijfsleven dichter bij de studenten te brengen alsook het iets extra's aanbieden naast de studie. De relatie met bedrijven is van oudsher goed geweest en heeft zich een echte toevoeging bewezen voor zowel de studenten als de bedrijven.