Lezing Data Science & Infosec › Campus Groningen

Lezing Data Science & Infosec

Lezing Data Science & Infosec

Lezing Data Science & Infosec

di, 27 maart 2018
18:30 uur tot 21:00 uur
Van DoorenVeste, Zernikeplein 11, Groningen, Aula

Op dinsdag 27 maart komt Arjen Kamphuis langs bij de Hanzehogeschool om meer te vertellen over informatiebeveiliging. Informatiebeveiliging is tegenwoordig niet meer weg te denken binnen organisaties en de maatschappij. Beveiliging van systemen kan gebaseerd worden op de beschikbaarheid, integriteit, vertrouwelijkheid en toerekenbaarheid. Tijdens de lezing gaan we dieper in op het beveiligen van systemen. 

Over Arjen Kamphuis

Arjen Kamphuis studeerde natuurwetenschappen aan de universiteit van Utrecht en werkte voor IBM en Twynstra Gudde als IT-architect, trainer en IT-strategie adviseur. Hij is gecertificeerd IT-auditor en informatiebeveiligingsexpert (CISA, CISM). Arjen helpt bedrijven, publieke instellingen en diverse nationale overheden bij het ontwikkelen van IT-strategie waarbij security een centraal thema is. Om zijn kennis bij te houden leest hij een megabyte aan tekst per dag en laat hij zich regelmatig bijpraten door technische specialisten, wetenschappers en (voormalige)spionnen.

Naast zijn werk als adviseur traint hij journalisten en NGO-medewerkers op het gebied van praktische informatiebeveiliging en counter-surveillance zodat ze in gevaarlijke landen veilig kunnen opereren. Sinds 2006 is Arjen Chief Technology Officer van Gendo. In deze rol helpt hij klanten als IT-strategie adviseur en IT-architect om hun informatievoorziening te baseren op open standaarden en zoveel mogelijk onafhankelijk te maken van specifieke producten of leveranciers.

De lezing is gratis toegankelijk.

Arjen Kamphuis. Foto: Gendo
Arjen Kamphuis. Foto: Gendo