4 Mijl lezing › Campus Groningen

4 Mijl lezing

4 Mijl lezing

4 Mijl lezing

do, 7 september 2017
19:30 uur tot 21:00 uur
UMCG, Hanzeplein 1, Groningen

Train je voor de 4 Mijl? Of ben je een beginnend of geroutineerd hardloper die zich graag in de sport verdiept? Kom dan op 7 september om 19.30 uur naar het UMCG voor een interactieve lezing van Steef Bredeweg (sportarts en hardloopexpert UMCG) en Running Girl Kelly Sandys.

Tijdens de lezing bespreken Bredeweg en Sandys (oprichter van hardloopbeweging Running Girls) feiten en fabels over hardlopen en blessures. Hoe gezond is deze sport nu echt? Maakt het uit welke hardloopschoenen je draagt en op welke ondergrond je loopt. Is een warming up eigenlijk wel nodig?

 

Vol = Vol

De lezing vindt plaats in de Blauwe Zaal in het UMCG en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Wees op tijd want VOL= VOL!

 

Online rubriek 4 Mijl

Kunt je er niet bij zijn, dan verwijzen we je naar de Healthy Ageing site. Hierop verschijnen tot aan de 4 Mijl wekelijks artikelen waarin Bredeweg en Sandys met elkaar in discussie gaan over allerlei hardlooptopics zoals de zin/onzin van de hardloopschoen, het nut van trainingsschema’s en het belang van drinken tijdens het hardlopen.

Onlangs verscheen het eerste artikel ‘Doet hardlopen (over)leven?’.

Steef Bredeweg werkt als sportarts in het Sportmedisch Centrum van het UMCG en deed de afgelopen jaren onderzoek naar hardlopen. Kelly Sandys is oprichter van de populaire hardloopbeweging Running Girls Groningen en beweeg- en leefstijladviseur in het UMCG. Tijdens de lezing combineren ze kennis uit wetenschap en praktijk.