Job Festival › Campus Groningen

Job Festival

Job Festival

Job Festival

wo, 16 mei 2018
11:00 uur tot 18:00 uur
EnTranCe, Zernikelaan 17, Groningen

Ben jij (bijna) afgestudeerd en wil je je optimaal voorbereiden op je carrière? Ben je op zoek naar een baan of stageplaats en wil je alvast solliciteren bij de tofste werkgevers uit de (creatieve) IT-sector? Dit alles en meer is mogelijk tijdens het Job Festival van het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool. Een uniek evenement dat op 16 mei 2018 voor de vijfde keer plaatsvindt op de Hanzehogeschool.

Grote animo

Maar liefst 50 bedrijven uit de regio zijn aanwezig tijdens de vijfde editie van het festival. Ze staan in de rij voor de ICT-studenten. 'We zijn altijd op zoek naar goeie ICT'ers en dankzij het Job Festival van de Hanze maken we kennis met de beste studenten. We zijn daarom al jaren van de partij", zegt Edwin ter Borg, directeur van Atos Noord. 

Tijdens het festival kunnen studenten shoppen voor stage- of afstudeerplaatsen, traineeships en banen. Trijnie Faber, directeur van de ICT-studies op de Hanze, is blij met de animo: "Het is geen geheim dat er momenteel een groot tekort is aan goed geschoold technisch personeel. Wat is er nou mooier dan onze ruim tweeduizend ICT-studenten al tijdens de studie een baan mee te geven?"

Start-up island

Nieuw dit jaar is 'startup island'; een podium voor startups in de regio die op zoek zijn naar jong talent. "We kregen veel verzoeken van jonge veelbelovende ondernemers die dolgraag een plekje wilden op het Job Festival, maar niet beschikken over dezelfde middelen als de grote bedrijven. Speciaal voor hen hebben we nu een plek ingericht op het festivalterrein", zegt Faber. "Het is een win-win situatie, want het werkt ook stimulerend voor studenten om zulk ondernemerschap van dichtbij te zien."

Werkgever?

Bent u werkgever en geïnteresseerd een stand op het Job Festival? Neem dan contact op met Bonne Venema via b.g.venema@pl.hanze.nl of +31 505 595 7744.