ISCOMS › Campus Groningen

ISCOMS

ISCOMS

ISCOMS

di, 6 juni 2017 t/m vr, 9 juni 2017

Ruim zevenhonderd biomedische studenten uit meer dan zestig verschillende landen komen naar Groningen voor het International Student Congress of (bio)Medical Sciences (ISCOMS). Dit jaar zijn onder andere Nobelprijswinnaars prof. Ben L. Feringa en prof. Sir Tim Hunt aanwezig als keynote-speaker. ISCOMS vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 9 juni in het Universitair Medisch Centrum Groningen, zo meldt het UMCG. 

Editie 24

ISCOMS wordt voor de 24e keer georganiseerd en staat bekend als een van de meest vooraanstaande biomedische studentencongressen in de wereld. Medische- en biomedische studenten uit de hele wereld presenteren hun onderzoek; voor hen biedt ISCOMS vaak een eerste podium in een wetenschappelijke carrière.

Key note spreker o.a. Ben Feringa

Bekende sprekers tijdens het congres zijn de internationale toponderzoekers Prof. dr. Sir Tim Hunt  van Cancer Research UK, prof. dr. Ben Feringa van de Rijksuniversiteit Groningen en Esther Consten MD PhD van Meander Medisch Centrum. Dit jaar zal professor Hunt, Nobelprijswinnaar voor de geneeskunde in 2001, een lezing geven over zijn baanbrekende onderzoek naar de rol van celcyclus bij de celdeling. Hij deed ontdekkingen over de rol van enkele centrale moleculen in de regulatie van de celcyclus.

Daarnaast komt professor Ben Feringa spreken over zijn onderzoek naar de kleine nanomotoren waarmee hij in 2016 de Nobelprijs voor Scheikunde won. Ook komt Esther Consten MD PhD spreken. Zij is werkzaam bij het Meander Medisch Centrum in Amersfoort; zij was daar drijvende kracht achter de introductie van drie operatiekamers waar robotchirurgie wordt toegepast.

Studenten uit hele wereld

Het ISCOMS biedt studenten uit de hele wereld een platform om hun onderzoek te presenteren aan een groot en internationaal publiek. Daarnaast zijn er tal van workshops op ieder biomedisch vlak.  Verder is er een royaal en uitgebreid sociaal programma. 

Info en aanmelding

Voor meer info en aanmelding, klik hier.