High Tech Open Dag › Campus Groningen

High Tech Open Dag

High Tech Open Dag

High Tech Open Dag

za, 25 mei 2019
10:30 uur tot 17:00 uur
Resato International, Duitslandlaan 1, Assen

Techniek is de oplosser van talloze maatschappelijke vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie, betaalbare zorg en ons vervoer in de toekomst. Ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME brengt samen met de Dutch Technology Week techniek onder de aandacht. En tijdens de Dutch Technology Week kan iedereen techniekbedrijven bezoeken en meedoen aan speciale evenementen.

In Noord-Nederland opent partner van Innovatiecluster Drachten: het hightechbedrijf Resato International in Assen op zaterdag 25 mei haar deuren voor publiek. Resato laat bijvoorbeeld zien hoe je waterstof kunt gebruiken als brandstof voor je auto. Voor wie nog meer techniek zélf wil ervaren is er de hightech playground. Daar presenteren partners hun kijk op de toekomst.

Dit event is onderdeel van de Dutch Technology Week.

Programma

 • 10.30 - 12.30 uur  High Tech Career Competition voor techniekstudenten (opgave verplicht)
 • 13.00 uur - Start Open Dag Resato Assen|
  Met activiteiten, rondleidingen en presentaties voor jong en oud:
  - factorytours elke 30 minuten
  - techno playground met alle bedrijven van Innovatiecluster Drachten
  - alles over waterstof als brandstof voor de toekomst
  - presentatie van noordelijke technostarters
 • 17.00 uur - Einde.

High Tech Ontdekkingsroute

Vanzelfsprekend is er voor het grote publiek het afsluitende event op zaterdag 25 mei, de High Tech Ontdekkingsroute. Dan zet de hightechindustrie door heel Nederland de deuren open. Naast Brainport Eindhoven zijn er ontdekkingsroutes in Assen, Nijmegen, Oss en Tilburg. Voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, deze dag zit vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen. Er is veel te zien, te doen, te beleven, het is een dag waarbij je als bezoeker ervaart dat je woont, werkt en leeft in een hightech land om trots op te zijn.

Bezoek de website van de Dutch Technology Week voor het landelijke programma.