Hanzelezing - Welkom in de betekeniseconomie! › Campus Groningen

Hanzelezing - Welkom in de betekeniseconomie!

Hanzelezing - Welkom in de betekeniseconomie!

Hanzelezing - Welkom in de betekeniseconomie!

wo, 3 oktober 2018
15:30 uur tot 17:00 uur

Heeft betekenisvol ondernemen de toekomst? Wat is de betekeniseconomie precies en hoe bereiken we een versmelting van zakelijke en maatschappelijke belangen? Bedrijfsadviseur Kees Klomp laat op woensdag 3 oktober in zijn Hanzelezing zien dat maatschappelijk engagement richtinggevend is voor de economie in de komende decennia.

MVO

Bedrijven die zich louter richten op winstmaximalisatie hebben hun langste tijd gehad. Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft de toekomst, zoals populaire bedrijven als Tony Chocolonely, Dopper en de Vegetarische Slager al laten zien. Na de agrarische economie, de industriële economie en de kenniseconomie koersen we af op een betekeniseconomie met een vorm van ondernemen waar niet alleen een kleine groep aandeelhouders beter van wordt maar de hele wereld. In de betekeniseconomie ligt de focus niet langer op zo veel mogelijk geld en winst maar op zo veel mogelijk maatschappelijke meerwaarde en geluk. Het 'tipping point' van de betekeniseconomie ligt volgens Aaron Hurst, de bedenker van de 'purpose economy', rond 2020. Uit enquêtes blijk dat meer dan de helft van de CEO's gelooft dat betekenis de nieuwe aanjager van de economische ontwikkeling is.

Over Kees Klomp

Kees Klomp is bedrijfsadviseur en schrijver van de succesvolle boeken Handboek betekenisvol ondernemen (2016) en Pioniers van de nieuwe welvaart (2018). Tot 2005 was hij strategiedirecteur bij reclamebureau TBWA. Hij nam ontslag en ontwikkelde zich tot een expert op het gebied van betekenisvol ondernemen, op basis van een boeddhistische levensovertuiging. Klomp werkt als directeur bij SMO, de zakelijk-maatschappelijke denktank van de Erasmusuniversiteit.

Afbeelding: Kees Klomp