Foto-expositie ‘Weer toekomst!’ op Zernike Campus › Campus Groningen

Foto-expositie ‘Weer toekomst!’ op Zernike Campus

Foto-expositie ‘Weer toekomst!’ op Zernike Campus

Foto-expositie ‘Weer toekomst!’ op Zernike Campus

Foto-expositie ‘Weer toekomst!’ op Zernike Campus

ma, 10 april 2017 t/m ma, 8 mei 2017

Vluchtelingen zijn niet alleen vluchteling, maar ook student, vriend, mens met een eigen identiteit. Eenmaal in Nederland zetten ze alles op alles om een nieuw bestaan op te bouwen in hun nieuwe thuisland. Foto-expositie ‘Weer toekomst!’ laat de andere kant van het vluchtelingendebat zien. De kant die we niet vaak horen. De kant van integratie van vluchtelingen door studie en werk. Vanaf maandag 10 april (t/m 8 mei) in de Van Doorenveste van de Hanzehogeschool Groningen op de Zernike Campus.

‘Weer toekomst!’ is een samenwerking tussen Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, Fotograaf des Vaderlands (2016) Ahmet Polat en Museum Hilversum en werd op 20 juni 2016 – Wereldvluchtelingendag-  door Prinses Beatrix geopend.

Polat ziet de expositie als een waardevolle aanvulling op de hedendaagse beeldvorming over vluchtelingen: ‘Als je mensen fotografeert in een hoekje van een kamer, met een matrasje op de grond, in zwart-wit, eenzaam en alleen, dan creëer je een afstand. Je kunt óók laten zien dat ze deel uitmaken van een gezin, verjaardagen vieren, afspreken met vrienden, of bezig zijn met een opleiding of een stage. Bijvoorbeeld Aissata, uit Ivoorkust die docente Frans wil worden en voor de klas staat. Victor, uit Rwanda die in een ziekenhuis werkt als verpleger en Anita uit Mongolië, studente aan de Hanzehogeschool die ontspanning zoekt op de Groninger kermis. Het gewone leven waar ze al die jaren naar op zoek zijn geweest.’

Voor meer informatie over ‘Weer toekomst!’, klik hier.