Finale Sustainable Industry Challenge › Campus Groningen

Finale Sustainable Industry Challenge

Finale Sustainable Industry Challenge

Finale Sustainable Industry Challenge

di, 7 januari 2020 t/m wo, 8 januari 2020
Campus Groningen, Groningen Seaports, Eemshaven

Economic Board Groningen organiseert in samenwerking met partners in Noord-Nederland een internationaal georiënteerd pitch-event voor innovatieve scale-ups uit de groene chemie, recycling en groene energiesector: de Sustainable Industry Challenge – Chemport Europe edition. Het doel is dat er concrete oplossingen komen voor vergroening van de chemie- en energiesector. De grote finale vindt plaats op 8 januari 2020, tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groningen Seaports in Delfzijl. Op deze avond nemen nationale en internationale scale-ups het tegen elkaar op in de spannende finale. De winnaar krijgt 100.000 euro om te besteden aan de pilot voor de door hun aangedragen oplossing voor de regio.

7 januari: welkom op Campus Groningen

Richting de finale worden de komende weken de aanmeldingen besproken samen met de vijf industriële bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen: Teijin Aramid, Suiker Unie, ENGIE, ESD-SIC en BioMCN. Het is de bedoeling dat per innovatie-uitdaging 5 à 10 bedrijven worden uitgenodigd voor 7 en 8 januari 2020. Tijdens deze dagen maken zij kennis met de vijf industriële bedrijven die zich hebben verbonden aan de Sustainable Industry Challenge. “Naast het vinden van de juiste technische oplossing, is het team dat eraan werkt minstens zo belangrijk voor een succesvolle samenwerking’’, benadrukt Jorinde Wilbrink van Unknown Group.

Op 7 januari mag Campus Groningen de bedrijven verwelkomen in de Energy Barn, waarna er gesprekken gaan plaatsvinden tussen bedrijven en de scale-ups op verschillende locaties: Avebe, Bytesnet, EnTranCe. De grote finale vindt plaats op 8 januari 2020, na een matchmaking event in de Eemshaven. Op het matchmaking event krijgen regionale bedrijven, faciliterende organisatie en financiers de kans om kennis te maken met de 50 nnovatieve internatonale scale-ups.

 

Het gehele programma is te checken op de website van Sustainable Industry Challenge 2020.