Finale First Lego League › Campus Groningen

Finale First Lego League

Finale First Lego League

Finale First Lego League

za, 15 december 2018
10:00 uur tot 16:00 uur
Van Doorenveste, Zernikeplein 11, Groningen

Op zaterdag 15 december vindt de regiofinale van de FIRST LEGO League plaats bij de Hanzehogeschool Groningen. De FIRST LEGO League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten hebben elk jaar een ander thema. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en internationale finales.

Meer dan een robotwedstrijd

De kinderen gaan tijdens de FIRST LEGO League aan de slag met het ontwerpen, bouwen en programmeren van een robot. Met deze robot moeten tijdens de finaledagen wedstrijden worden gespeeld op een opdrachtenparcours, waarbij punten te verdienen zijn. Maar de FIRST LEGO League is meer dan alleen een robotwedstrijd. Elk team voert binnen het jaarlijkse thema een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteert de uitkomst tijdens de regionale en de Benelux finale. 

Bij het uitvoeren van het onderzoek wordt van de kinderen verwacht dat ze zelf initiatief nemen en met behulp van verschillende bronnen op zoek gaan naar een probleem waar huidige wetenschappers en ingenieurs vandaag de dag mee te maken hebben. Vervolgens moeten de kinderen op zoek naar een creatieve oplossing, die ze uiteindelijk presenteren op de finaledagen. 

Into Orbit

Het thema van dit jaar is Into Orbit: leven in de ruimte. Daarnaast vormen de Core Values samenwerking, respect en vriendschappelijke competitie belangrijke hoekstenen van de FIRST LEGO League. Maar boven alles staat plezier in het ontdekken van techniek centraal.

De Hanzehogeschool Groningen wil jongeren enthousiast maken voor techniek. Daarom organiseert ze als regiopartner van de Stichting Techniekpromotie al enige jaren de regiofinales voor de FIRST LEGO League in Noord-Nederland. Iedereen is van harte welkom om dit evenement bij te wonen, meer informatie is te vinden op www.hanze.nl/fll

Bron: gic.nl