Eindcongres Proof of the Pudding › Campus Groningen

Eindcongres Proof of the Pudding

Eindcongres Proof of the Pudding

Eindcongres Proof of the Pudding

do, 29 maart 2018
15:00 uur tot 20:00 uur
De Pleats, Schoolstraat 82, 9251 ED Burgum

De Hanzehogeschool Groningen presenteert 29 maart een nieuw online platform waarmee ondernemers in de food sector zelf op slimmere wijze aan productinnovatie kunnen doen.

Op het platform staan allerlei praktische tools waarmee consumenten beter worden betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Onder de naam Proof of the Pudding is een online kookboek ontwikkeld voor ondernemers met recepten voor slim onderzoek.

Het kookboek is ontwikkeld onder verantwoordelijkheid van Lector Marketing Karel Jan Alsem, directeur van Hanze onderzoeksbureau Marklinq. ‘Dit project was ideaal om de link te leggen tussen onderwijs, ondernemers en onderzoek. Het is een innovatiewerkplaats, wat in de lijn ligt van wat de Hanzehogeschool Groningen steeds meer doet.’ Het online kookboek zal ook in het onderwijs gebruikt worden. Lector Ingredient Development Doede Binnema: ‘Onze studenten leren veel van de marketingprincipes die aan het online kookboek ten grondslag liggen. We gaan nu vanuit de drie lectoraten, waaronder het Lectoraat Food Physics van lector Lizette Oudhuis (Hogeschool Van Hall Larenstein) een keuzeprogramma voor studenten ontwikkelen waarin techniek en marketing voor food bij elkaar komen.’

De Hanzehogeschool Groningen wil samen met ondernemers door middel van dit kookboek nieuwe food innovaties tot stand te brengen. Alsem: ‘Sommige, wat complexere, methoden in het kookboek kunnen bedrijven lastig zelf uitvoeren. Wij leveren graag studenten die in het kader van hun opleiding daarbij kunnen helpen.’ Het symposium op 29 maart staat open voor elke ondernemer. Daarna zal het online kookboek voor iedereen toegankelijk zijn.

Aanwezig zijn bij het symposium? Meld je hier aan.