dHealth Lab Event over beeldzorg › Campus Groningen

dHealth Lab Event over beeldzorg

dHealth Lab Event over beeldzorg

dHealth Lab Event over beeldzorg

di, 22 januari 2019
13:30 uur tot 18:00 uur
Wiebenga Complex, Hanzehogeschool, Petrus Driessenstraat 3, Groningen

Het dHealth Lab organiseert tijdens de eHealth week op dinsdag 22 januari een event over beeldzorg. Deze nieuwe vorm van zorg heeft grote impact op het domein van zorg en welzijn en het onderwijs hierover. Tezamen met dHealth Lab partner Hanzehogeschool Groningen komt u in aanraking met mogelijkheden van beeldzorg aan de hand van een tweetal praktijk voorbeelden. Daarnaast wordt er een rondleiding verzorgd door het hoogwaardige Health skillslab van de Hanzehogeschool waarbij de mogelijkheden voor het gebruik van de diverse apparatuur en samenwerking met docent(onderzoekers) en inzet van studenten voor het MKB worden getoond.

Tot slot vindt op initiatief van het HANNN en Health Holland de spetterende voorronde plaats van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019! De kans om jouw zorginnovatie te pitchen tegenover partners, start-ups, experts, zorginstellingen en financiers.

Programma

13.30 - 13.55 uur
Inloop op het digital health inspiratieplein

14.00 - 14.25
dHealth Lab

Hoe vergroten we kans om digitale health innovaties vanuit het MKB succesvol op de markt te krijgen en kunnen we het potentieel van deze markt verder optimaliseren? Innovaties zijn nodig om de zorg hoogwaardig en duurzaam te houden. De (door)-ontwikkeling en het op grote schaal gebruiken van deze innovaties blijft echter achter bij de verwachtingen. Het proces van dHealth Lab is er op gericht om deze innovaties te realiseren voor de eindgebruiker met als doel de zelfredzaamheid en regie van mensen te vergroten.

14.30 - 14.55
Beeldzorg in het onderwijs van de Hanzehogeschool

Vanuit het verpleegkundig opleidingsprofiel is het een vereiste om als beginnend beroepsbeoefenaar eHealth toe te kunnen passen. Verpleegkunde studenten van de Hanzehogeschool Groningen leren bijvoorbeeld vaardig te worden in het gebruik van beeldzorg als communicatiemiddel. Tijdens deze presentatie neemt Berber de Vos u mee in de toepassing van dit onderwijs.

15.00 - 15.25
Beeldzorg bij Cosis

Cosis levert met beeldzorg een bijdrage aan het versterken van de eigen regie en het vergroten van de zelfstandigheid van cliënten. Daarnaast wil Cosis de doelmatigheid van de zorg verhogen zonder dat de kwaliteit van de dienstverlening achteruit gaat. Uitgangspunt is dat beeldbellen ‘gewone zorg’ is, voor álle cliënten.

15.30 - 16.45
Rondleiding in het Health Skillslab van de Hanzehogeschool Groningen

Het hoogwaardige Health skillslab van de Hanzehogeschool beschikt over een veelheid aan apparatuur en ruimten die een rol kunnen spelen in het succesvol testen en piloten van uw zorginnovatie. Tijdens deze rondleiding maakt u kennis met het skillslab en de diverse studenten en docenten die hier vanuit de opleidingen gebruik van maken. Ervaar het zelf!

17.00 - 18.00
Voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2019 – Healthy Ageing Network Noord Nederland

De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. Gezonde innovaties die klaar zijn voor opschaling, kunnen zich aanmelden via https://www.zorginnovatie.nl/nationale-zorginnovatieprijs-2019

Over dHealth Lab

dHealth Lab wil inspelen op de behoefte die er bestaat om meer digital health producten op de markt te krijgen en het potentieel van deze markt verder te optimaliseren. 


Veel oplossingen die ontwikkeld worden, belanden op de plank, worden toegepast als consumentenelectronica of worden slechts door een kleine handvol gebruikers toegepast. Het proces van dHealth Lab is erop gericht innovaties te realiseren waar mensen ook echt op zitten te wachten en kunnen gebruiken, of dit nou de patiënt, de zorgprofessional of IT’ers zijn.