Congres Minder werkdruk in de zorg door procesverbetering › Campus Groningen

Congres Minder werkdruk in de zorg door procesverbetering

Congres Minder werkdruk in de zorg door procesverbetering

Congres Minder werkdruk in de zorg door procesverbetering

do, 20 juni 2019
14:30 uur tot 17:00 uur
Meerwold, Laan Corpus den Hoorn 300 in Groningen

Hoe kun je de zorg zó organiseren dat dit de werkdruk vermindert en de kwaliteit van de zorg verbetert?

Ben je teamleider of HR-adviseur in de zorg en ervaren jouw medewerkers een hoge werkdruk? Wil je weten of dit aan het werk zelf ligt? Wil je op het werk gerichte en efficiënte oplossingen ontwerpen samen met de teams? Kom dan naar het congres van de Hanzehogeschool Groningen op 20 juni en ontdek hoe je de zorg zó kunt organiseren dat dit de werkdruk vermindert en de kwaliteit van de zorg verbetert.

Slim organiseren

Tijdens dit congres nemen we je mee in het gedachtegoed van Slim Organiseren. Het uitgangspunt hierbij is dat oplossingen voor werkdruk liggen in het eenvoudiger én anders organiseren van de zorg. Hiervoor is een instrument ontwikkeld dat helpt om de werkdruk in de praktijk te verminderen en efficiënter te werken. Je richt je hierbij niet op een individuele medewerker maar op de organisatie van het werk voor het hele team.

In verschillende sessies maak je kennis met de aanpak en krijg je een proeverij van praktijkervaringen. We presenteren de nieuwe website met onze aanpak die je kan helpen bij vraagstukken rondom werkdruk. Als deelnemer aan dit congres ben je de eerste die gebruik kan maken van de digitale handleiding.

Programma

14.30 Inloop: ontstress met Klooster en Kiers (voorheen Vrouw Holland en De Bende)

15.00 Welkom

  • Lector dr. Jac Christis (lectoraat Arbeidsorganisatie en Arbeidsproductiviteit, Hanzehogeschool Groningen) over Slim organiseren.
  • Presentatie digitale handleiding/ website: systematische methode om knelpunten te inventariseren, te analyseren, oorzaken op te sporen en oplossingen te ontwerpen. Je vermindert zo de werkdruk door procesverbetering.
  • Proeverij van praktijkervaringen uit o.a. Haaglanden MC, Zorggroep Drenthe, Zorgcentrum de Blanckeborg, St. Antoniusziekenhuis, Interzorg Noord Nederland en UMCG.
  • Succesverhaal uit de praktijk door Hans Vos, directeur ZZG Zorggroep

17.00    Afsluitende borrel 

Voor wie?

Zorgmanagers, teamleiders, HR-adviseurs, leidinggevenden, verzuimcoaches, docent-onderzoekers en andere geïnteresseerden.

Het congres wordt georganiseerd door het lectoraat Arbeidsorganisatie en Arbeidsproductiviteit van de Hanzehogeschool Groningen ter afsluiting van het SIA RAAK project Triple Aim+  in samenwerking met ZorgpleinNoord. 
 
Er zijn geen kosten verbonden aan het congres.