Campus Daily Mile › Campus Groningen

Campus Daily Mile

Campus Daily Mile

Campus Daily Mile

ma, 7 oktober 2019 t/m do, 10 oktober 2019
12:00 uur tot 13:00 uur
Healthy Ageing Campus

Lunchwandelen en de Healthy Ageing Campus ontdekken? Doe dan mee aan de Campus Daily Mile tijdens de Healthy Ageing Week in oktober. Van maandag 7 t/m donderdag 10 oktober organiseert Campus Groningen iedere dag tussen 12.00 en 13.00 uur een lunchwandeling van ongeveer 1 mijl op de Healthy Ageing Campus. Vier dagen lang, iedere dag één mijl lunchwandelen, als warming up voor de 4 Mijl van Groningen! En ook nog eens goed voor je mentale gezondheid (het thema van deze Healthy Ageing Week): wandelen is super goed voor je mind en mood!

Hoe ziet de Daily Mile eruit?

Iedere lunchwandeling staat in het teken van een ‘healthy ageing’ thema, en tijdens iedere wandeling komt een bedrijf, onderzoeker en/of initiatief aan het woord om iets te vertellen over de toekomst van gezondheid. Als deelnemer krijg je tijdens de lunchwandeling ook een healthy versnapering voor onderweg. Geen volledige lunch, dus eigen lunch al wandelend meenemen mag ook! Check per dag waar we starten en waar we langs gaan. Meedoen is gratis!

Programma 7-10 oktober

Waar loop je langs en wat is het startpunt van de Campus Daily Mile? Lees het programma per dag hieronder!

7 oktober, thema: Eerste Nederlandse centrum voor protonentherapie

  • Start: Hoofdingang UMCG, Hanzeplein 1
  • Reuzenkind
  • Ook nemen we een kijkje bij het nieuwe Protonencentrum van het UMCG, waar met innovatieve methoden kanker wordt bestreden

 

8 oktober, thema: Data en health

  • Start: Hoofdingang UMCG, Hanzeplein 1
  • QPS: Geneesmiddelenonderzoek
  • CC Diagnostics: nieuwe test naar baarmoederhalskanker

 

9 oktober, thema: Verpleegkunde pioniert

  • Start: hoofdingang UMCG, Hanzeplein 1
  • Deze Campus Daily Mile staat in het teken van het talent in de verpleging. We gaan onder andere langs bij de mensen van het Verpleegkundig Platform. Zij zullen iets vertellen over hun organisatie en hun beroep in de toekomst.

 

10 oktober, thema: Talent van de toekomst

  • Start: UMCG, ingang Oostersingel (Oostersingel, 9711 VG Groningen)
  • We bezoeken het Wiebenga, waar de opleiding Verpleegkunde van de Hanzehogeschool zit. Hier zullen we ook een kijkje nemen bij het Hanze Active Ageing Lab, waar onderzoek wordt gedaan naar manieren om gezond ouder te worden.

Opgeven

Meedoen is gratis, aanmelden is verplicht. Graag opgeven voor welke dagen en met hoeveel personen via: events@campusgroningen.nl