Broodje onderzoek › Campus Groningen

Broodje onderzoek

Broodje onderzoek

Broodje onderzoek

do, 29 november 2018
12:00 uur tot 00:00 uur
UMCG, Hanzeplein 1, Groningen

Vanaf donderdag 29 november kunnen belangstellenden op laagdrempelige wijze kennis maken met toponderzoek in het UMCG. In het nieuwe lezingenprogramma ‘Broodje Onderzoek’ worden bezoekers tijdens de lunch getrakteerd op de laatste stand van zaken op het gebied van medisch onderzoek. Toponderzoekers vanuit verschillende specialismen zullen de komende maanden hun resultaten en werkwijze toelichten in toegankelijke lunchlezingen. Tijdens de lezingenreeks zullen onder andere het gebruik van nieuwe technieken zoals Virtual Reality, Big Data en Kunstmatige Intelligentie in gezondheidsonderzoek aan bod komen.

Eerste Broodje Onderzoek geserveerd door André Aleman

De eerste lunchlezing wordt verzorgd door de vooraanstaande neurowetenschapper, André Aleman. Aleman is een innovatief, internationaal vooraanstaand hersenonderzoeker. Aleman bracht onder andere de hersenen van schizofreniepatiënten die stemmen horen in beeld. Momenteel leidt hij het eerste onderzoek ooit dat de functionaliteit van de hersenen van gezonde ouderen in Okinawa (Japan) in kaart brengt. Bovendien schreef Aleman de bestseller ‘Je brein de baas’ over de vraag in hoeverre wij in staat zijn bewust keuzes te maken.

Voorinschrijving voor bedrijven

De laagdrempelige ‘Broodje Onderzoek’ lezingen duren ongeveer een half uur, waarna er tijd is voor vragen. De lunchlezingen zijn voor iedereen toegankelijk, maar bedrijven in de stad krijgen de kans hun werknemers via voorinschrijving aan te melden. Voor slechts € 7,50 krijgt de bezoeker een verzorgde lunch en toegang tot de lezing.

Op donderdag 29 november start de het eerste Broodje Onderzoek vanaf 12:00 uur in het UMCG. Deze eerste editie wordt geopend door Marian Joëls, lid van de Raad van Bestuur. 

Aanmelden
Opgeven is verplicht en kan via deze link:  https://goo.gl/pBHSVG 

Let op! Er is beperkt plaats dus wees op tijd met inschrijven.
Deadline voor opgave is 25 november!