Barn Talk: Het einde van bezit, de circulaire economie › Campus Groningen

Barn Talk: Het einde van bezit, de circulaire economie

Barn Talk: Het einde van bezit, de circulaire economie

Barn Talk: Het einde van bezit, de circulaire economie

wo, 4 april 2018
16:00 uur tot 18:00 uur
EnergyBarn op EnTranCe, Zernikelaan 17 9747 AA Groningen

Thomas Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffen schaarste. Tijdens deze derde Barn Talk op woensdag 4 april neemt hij het publiek mee in zijn wereld zonder bezit. Want waarom zou je lampen kopen als je ook licht kan kopen? Zorgt dit ervoor dat producenten betere producten maken? Thomas Rau benoemt de opgaven van morgen en weet met zijn enthousiasme, energie én humor zijn publiek te overtuigen van de ingrijpende stappen die nodig zijn om de omslag van duurzaamheid naar levensvatbaarheid te maken.

Meld je hier direct aan voor deze BarnTalk!

Hij laat zien dat het energieprobleem in wezen oplosbaar is. Hernieuwbare energie genoeg, het is een kwestie van de juiste houding. De in rap tempo toenemende schaarste aan grondstoffen is veel nijpender. Als ondernemer ziet hij hierin geen bedreiging maar een uitdaging. Omdat verspilling van grondstoffen een mondiaal fenomeen is wil hij verder gaan dan het werken op gebouwniveau en is hij zich gaan richten op het sluiten van grondstoffenkringlopen. Dit staat centraal tijdens de lezing van Thomas Rau. Jonge ondernemers en energieprofessionals reageren op zijn verhaal en zetten daarmee aan tot een debat met de zaal. 

Bekijk hier de uitzending van Tegenlicht die is gemaakt met Thomas Rau.

Volgende edities BarnTalks

De volgende edities vinden plaats op de volgende dagen:

  • Woensdag 9 mei
  • Woensdag 6 juni

Wat zijn BarnTalks?

Barn Talks zijn verrassende debatten met altijd een hoofdgast met een inspirerend verhaal die het publiek kan meenemen in de debatten en gesprekken. De Barn Talks geven een extra impuls en netwerk voor energieprofessionals en andere geïnteresseerden rondom het thema energie.