Barn Talk. (W)IJsland: Hoe IJsland aardwarmte omarmt › Campus Groningen

Barn Talk. (W)IJsland: Hoe IJsland aardwarmte omarmt

Barn Talk. (W)IJsland: Hoe IJsland aardwarmte omarmt

Barn Talk. (W)IJsland: Hoe IJsland aardwarmte omarmt

wo, 3 april 2019
16:00 uur tot 18:00 uur
Energy Barn, Zernikelaan 17, Groningen

Hans Erdmann zag op reis in IJsland welke kansen aardwarmte biedt en hoe de bevolking deze kansen ten volle benut. Door verstandig gebruik te maken van de natuurlijke bronnen die IJsland biedt, leveren inwoners een grote bijdrage aan de maatschappelijke, economische en ecologische gezondheid van hun eiland. Erdmann ontdekte dat de antwoorden voor een succesvolle energietransitie niet alleen op het vasteland te vinden zijn, maar vooral onder de aarde en in de wereldzeeën.

Tijdens de Barn Talk zal Erdmann meer vertellen over zijn reis naar IJsland en de inzichten die hij daar opdeed. Als het gaat om duurzaamheid en transitie, kijkt Erdmann graag naar hoe je mensen in beweging krijgt. De positieve houding en actiebereidheid van de IJslanders inspireerde hem. “Kracht en optimisme zijn belangrijk als het gaat om de transitie naar een duurzame toekomst. De oplossingen zijn er, we moeten alleen de goede kant op kijken.” 

Over Hans Erdmann

Hans Erdmann is architect en gedragspsycholoog. Hij is gespecialiseerd in circulair bouwen en richtte in 1984 samen met Freek Claessens het ruimtelijk ontwerpbureau Claessens Erdmann op. De kern van zijn vak is het samenbrengen van mensen, ruimte en ontwerp. Erdmann ontwerpt omgevingen waar mensen graag willen zijn en graag naar terugkeren. Zo kreeg onder leiding van Erdmann een oude vliegtuighangar op Schiphol een nieuw leven als busstation Schiphol-Noord. 

Als het gaat om duurzaamheid en transitie, kijkt Erdmann graag naar hoe je mensen in beweging krijgt. De positieve houding en actiebereidheid van de IJslanders inspireerde hem. “Kracht en optimisme zijn belangrijk als het gaat om de transitie naar een duurzame toekomst. De oplossingen zijn er, we moeten alleen de goede kant op kijken.” Een van de toekomstdromen van de architect is het creëren van een drijvend inspiratiecentrum waar deze duurzame oplossingen worden gedeeld. Hij zal tijdens deze Barn Talk meer vertellen over dit plan en het debat aangaan met het publiek over wat duurzaamheid voor hen betekent.

Aanmelden

Aanmelden voor deze Barn Talk kan hier.

Aanmelden
Hans Erdmann
Hans Erdmann