Bachelor Open Dag RUG › Campus Groningen

Bachelor Open Dag RUG

Bachelor Open Dag RUG

Bachelor Open Dag RUG

vr, 8 november 2019
11:00 uur tot 16:00 uur
Diverse locaties in Groningen

Kom kennis maken met de Rijksuniversiteit Groningen, de prachtige stad Groningen en jouw toekomstige medestudenten tijdens de Bachelor Open Dag op vrijdag 8 november 2019!

Ontmoeten en beleven

Niets geeft een beter beeld van de sfeer, de opleidingen en de mensen als daadwerkelijk rondlopen, ontmoeten en beleven. En dat is precies wat je kan doen tijdens onze open dag. Je ervaart hoe het is om student te zijn aan de RUG, je ontmoet onze studenten en medewerkers, je kunt opleidingen bezoeken en leert alles over het studentenleven in Groningen.

Wat kun je verwachten?

Je kunt zelf je programma samenstellen, dus hoe de dag er uitziet, dat bepaal je voor een groot deel zelf. Dit is waar je uit kan kiezen:

 • Presentaties bacheloropleidingen 
  Al onze bacheloropleidingen geven presentaties, boordevol informatie over de inhoud van het programma, de toelatingseisen en de inschrijfprocedure. Ook krijg je vaak een mini-college. Je maakt vooraf een keuze welke opleidingen je graag bezoekt, op vrijdag maximaal vier en op zaterdag maximaal drie.
 • Opleidingsmarkten
  Op de opleidingsmarkten van de bacheloropleidingen ontmoet je studenten, studieadviseurs en docenten, kun je boeken inkijken en al je vragen stellen.
 • Themapresentaties 
  Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen over studeren aan onze universiteit. Daarom hebben we een aantal themapresentaties in het programma opgenomen. Zo leer je alles over hoe je een kamer kunt vinden, hoe je je geldzaken goed regelt, het bruisende studentenleven in Groningen of de verschillen tussen hbo en universiteit.
 • Informatiemarkten 
  Bezoek de informatiemarkten voor info over uiteenlopende onderwerpen. Welke studentenverenigingen zijn er allemaal? Wat is het sportaanbod? En hoe is de studiebegeleiding geregeld?
 • Studiekeuzeworkshops 
  In de speciale workshops studiekeuze onderzoek je welke stappen je kunt zetten om tot de juiste studiekeuze te komen. Ideaal als je niet weet waar je moet beginnen.
 • Stadswandelingen 
  Wij zeggen: #thecityisourcampus. En die campus kun je gaan verkennen tijdens een stadswandeling met de studenten van GroningenLife!. Je krijgt een voorproefje van Groningen (en dat smaakt vast naar meer). Enthousiast? Wees welkom! Meld je nu aan voor onze open dag.