Parkeren › Campus Groningen

Parkeren

Parkeren

Er zijn meerdere parkeerterreinen op de Zernike Campus Groningen. Er zijn vrij toegankelijke (1) en parkeerplaatsen met parkeerpas of in-/uitrijkaart (2). Op de parkeerplaats staan plattegronden die je vertellen welke gebouwletter op de rode borden je moet volgen om bij het gebouw van je bestemming te komen.

Parkeren op vrij toegankelijke parkeerplaatsen

  • Parkeerplaats P6: Transferium aan de prof. Uilkensweg. (Zernike Campus Groningen-Noord)
  • Parkeerplaats P5: “De Deimten” (Zernike Campus Groningen-Noord, bij IDEA-gebouw)

 

Parkeren op gereserveerde parkeerplaats met medewerkerskaart of in/-uitrijkaart

P0 t/m P4

De parkeerplaatsen P0 t/m P4 rondom de gebouwen zijn voorzien van slagbomen. De slagbomen van P3 en P4 zijn gesloten tussen 7:30 uur en 19:00 uur, op vrijdag tot 18:00 uur. In veel gevallen is uw komst vooraf gemeld door degene met wie u een afspraak heeft en kunt u zich melden bij de intercom van de slagboom. Indien u niet vooraf bent aangemeld dan kost parkeren €1,20 per uur (of een deel van een uur) met een maximum van €6,- per dag. Voor het betalen van de parkeerkosten kun je terecht bij de betaalautomaat in de hal van de Van OlstToren en in de hal van de Van DoorenVeste. 

Betaald parkeren is alleen mogelijk op P3 en P4. Na 19.00 uur kun je hier vrij parkeren. Indien je geen parkeerplaats kunt vinden, kun je op de vrij toegankelijke parkeerplaatsen (P5, P6 en P+R Reitdiep) terecht, die iets verder op het terrein liggen. P0, P1 en P2 zijn alleen bestemd voor medewerkers van de RUG. Na 18.00 uur kun je hier op werkdagen vrij parkeren, tot 06.00 uur in de ochtend.

Kom je met de auto voor een bezoek aan de Rijksuniversiteit Groningen of de Hanzehogeschool? Beide instellingen hebben verschillende parkeerregimes: voor de details over de mogelijkheden van parkeren met een inrijpas of betaald parkeren, zie de websites van de faculteit FEB en de faculteit FSE (P1) van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool (P3 en P4).

Laadpalen voor elektrische auto's

Op enkele parkeerplaatsen op Zernike Campus zijn laadpalen geplaatst voor het opladen van elektrische auto's. Deze laadpalen zijn van New Motion. Voor gebruik moet eerst aangemeld worden: https://newmotion.com/nl_NL/laadpas-faq

  • P1: zes (van de RUG)
  • P2: twee van de RUG en twee van de Hanzehogeschool
  • P3: vier (Hanzehogeschool)
  • P4: twee (Hanzehogeschool)

Download hieronder de plattegrond

Plattegrond Zernike incl. Parkeren 1,1 MB download