Smart Data › Campus Groningen

Smart Data

Smart Data

De hoeveelheid digitale informatie die we verzamelen zal exponentieel groeien in de komende jaren. Deze zogeheten 'Big Data' is gewoon een grote hoeveelheid gegevens, dat verder niets doet. Op Campus Groningen veranderen we Big Data in Smart Data.

Smart Data betekent dat er nuttige informatie en bruikbare inzichten uit Big Data worden gehaald. We zijn in staat om de ruis die aanwezig is in Big Data te filteren, de patronen in gegevens te analyseren en om waardevolle inzichten op te halen. Big Data is vaak ongestructureerd en vereist kunstmatige intelligentie en geavanceerde analyses om omgezet te kunnen worden in Smart Data.


Op Campus Groningen weten we hoe we grote hoeveelheden data moeten verzamelen en verwerken, maar nog belangrijker is dat we weten hoe we de waarde uit die data kunnen halen. We passen onze kennis van Smart Data toe op uitdagingen in Healthy Ageing, Sustainable Society en Energie, terwijl wij ook Smart Data verder ontwikkelen via ons Data Science and Systems Complexity Center, 5G Living Lab, Internet-of-Things Network, Centrum voor Information Technologies en de European Research Center for Exascale Technology (ERCET).