Advanced Materials › Campus Groningen

Advanced Materials

Advanced Materials

"Advanced Materials" zijn nieuwe of verbeterde materialen met specifieke eigenschappen. Advanced Materials worden ontworpen om die nieuwe of verbeterde structurele eigenschappen (sterk, flexibiliteit, etc.) en/of functionele eigenschappen (elektronisch, magnetisch, optisch, slim. etc.) te vertonen. 

  • Wij streven ernaar om te begrijpen hoe de dingen werken in de moleculaire schaal, en vervolgens gebruiken we deze kennis om nieuwe en / of verbeterde geavanceerde materialen te ontwikkelen. 
     
  • Wij dekken de hele keten van: de synthese van materialen, het karakteriseren van materialen en apparaten, de bouw van apparaten en het onderzoeken van de theoretische basis van de eigenschappen.

Onze focus op Advanced Materials is de sleutel tot de maatschappij, omdat het resulteert in nieuwe technologische innovaties. Onze aanpak leidt tot een nieuwe generatie van materialen op het gebied van gezond ouder worden, een duurzame samenleving en energie met eigenschappen zoals energie-efficiëntie, een hoge reactie, aanpassingsvermogen en zelf vernieuwend.