Tussenhuizen › Campus Groningen

Tijdelijk wonen in het Tussenhuis

Uw thuis bij het ziekenhuis

Om patiënten en familieleden de mogelijkheid te bieden om tijdelijk - voor een langere periode - in de nabijheid van het ziekenhuis te wonen, stelt Triade aan het UMCG de zogenaamde ‘Tussenhuizen’ ter beschikking. Deze twee ruime appartementen bevinden zich aan het Poortersplein op nog geen 5 minuten loopafstand van het UMCG.De Tussenhuizen zijn in eerste instantie beschikbaar voor transplantatiepatiënten en hun familie, ouders of naasten, voor een verblijf van minimaal drie dagen en tot maximaal 4 weken. Mocht u voor een kortere periode in de buurt van het ziekenhuis willen overnachten, dan kunt u terecht bij het NH-hotel, direct gelegen tegenover de hoofdingang van het UMCG.

De Tussenhuizen

Uw appartement bestaat uit een zit-/eetkamer met open keuken, douche, toilet en een bergruimte met wasmachine. Er zijn twee slaapkamers met in totaal slaapruimte voor vier personen. In overleg is er voor een extra persoon een opklapbed beschikbaar. De appartementen zijn volledig ingericht, inclusief handdoeken en beddengoed. Computer en WiFi zijn eveneens aanwezig. Voor de nodige afleiding loopt u in een kleine 10 minuten naar het stadscentrum van Groningen. Indien gewenst kunt u gebruik maken van leenfietsen.Het schoon houden van de woning tijdens het verblijf ligt bij u als bewoner. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Locatie

De twee Tussenhuizen liggen aan het Poortersplein in Groningen.De loopafstand naar het ziekenhuis bedraagt nog geen 5 minuten. Beide appartementen liggen op de eerste verdieping en zijn bereikbaar via een brede buitentrap. De locatie beschikt niet over een eigen parkeergelegenheid. Als u als patiënt gebruik wilt maken van parkeergelegenheid van het UMCG, kunt u een patiënten weekkaart aanschaffen bij de balie in de centrale hal van het UMCG, hiermee kunt u tegen een gereduceerd tarief parkeren in de parkeergarages van het UMCG.

Beschikbaarheid en reserveringen

Voor informatie en voor vragen over de beschikbaarheid en reservering van de Tussenhuizen kunt u contact op nemen met Marianne Stuiver
T (050) 361 52 81 (rechtstreeks)
T (050) 361 50 50 (secretariaat Triade)
E m.e.stuiver@triade.umcg.nl

Triade - Universitair Medisch Centrum Groningen, L.J. Zielstraweg 2, 9713 GX Groningen

Kosten en vergoedingen

Voor het verblijf in het Tussenhuis betaalt u een eigen bijdrage van € 25,00 per appartement per overnachting. Voor patiënten vergoedt de zorgverzekeraar in de meeste gevallen deze verblijfskosten.Wanneer alleen familie of naasten (dus zonder patiënt) in het Tussenhuis verblijven, is de zorgverzekeraar meestal niet bereid dit bedrag te vergoeden (informeer voor de zekerheid bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden). De verblijfskosten zullen wekelijks aan de patiënt worden gefactureerd door Triade. De originele factuur wordt naar uw huisadres gestuurd. Een kopie wordt in uw brievenbus aan het Poortersplein bezorgd. Nadat u de factuur heeft betaald, kunt u deze indienen bij uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoeding van de verblijfskosten.

Voorzijde
Voorzijde
Woonkamer
Woonkamer
Speeltuin om de hoek
Speeltuin om de hoek
Woonkamer
Woonkamer
Keuken
Keuken
Badkamer
Badkamer