Familiehuizen UMCG

Tijdelijk wonen in de Familiehuizen

Uw thuis bij het ziekenhuis

Kinderen met kanker die behandeld moeten worden in het UMCG protonentherapiecentrum en van buiten de regio komen, kunnen gedurende hun bestraling samen met het gezin verblijven in het familiehuis. Het UMCG biedt deze mogelijkheid omdat het voor kinderen en hun ouders zeer belastend is om dagelijks gedurende 5 tot 6 weken (de gemiddelde duur van een behandeling) te reizen tussen het ziekenhuis en thuis. Het familiehuis biedt gezinnen een prettig ‘thuis’ in een intensieve en onzekere tijd, op loopafstand van het protonentherapiecentrum.

Acht appartementen

Het familiehuis bestaat uit 8 volledig ingerichte appartementen. Twee appartementen in het karakteristieke huis dat gevestigd is aan de noordzijde van het UMCG-terrein aan Bloemsingel 3. Daarnaast zijn in de units daarnaast 6 appartementen ingericht. De familiehuizen bieden plaats aan 8 gezinnen en is voorzien van alle comfort en privacy.

Kosten

Een appartement kost 60 euro per nacht, met een borg van 50 euro. De verplichte eindschoonmaak kost 75 euro. Als u de hotelkamer samen met een appartement huurt, dan betaalt u voor de hotelkamer geen huurkosten, maar alleen 16,50 euro voor de eindschoonmaak. De hotelkamer los kost in totaal 30 euro per nacht

Om te reserveren, kunt contact opnemen met de afdeling waar u behandeld wordt.

Fotoimpressie Familiehuizen

Voorzijde
Voorzijde
Woonkamer
Woonkamer
Woonkamer
Woonkamer
Familiehuizen
Familiehuizen
Keuken
Keuken
Badkamer
Badkamer