Healthy Ageing Campus › Campus Groningen

Healthy Ageing Campus

De Healthy Ageing Campus bevindt zich op en rond het Universitair Medisch Centrum Groningen, aan de oostkant van het centrum in Groningen. Het terrein van deze campus, dat bestaat uit een oppervlakte van ongeveer 30 hectare, is het kloppend hart van het thema Healthy Ageing. De Campus is een inspirerend ecosysteem waar onderzoekers en ondernemers samenwerken met overheden op het gebied van innovaties.

Access to clinic

Op de Healthy Ageing Campus Netherlands worden alle faciliteiten, bedrijven en onderzoekers op en rond het UMCG bijeen gebracht die vallen onder de terreinen Food & (e-)Health, Biomedical Technology en Pharma. De Campus-organisatie brengt, met behulp van de beschikbare valorisatie-infrastructuur, de aanwezige innovatieketens in beeld. Op basis van behoeften binnen die ketens worden bedrijven geacquireerd en gekoppeld aan aanwezige kennis.

Naast onderzoeksfaciliteiten van de universiteit en het UMCG, incubatorgebouwen en bedrijfslaboratoria heeft de Healthy Ageing Campus de beschikking over een R&D Hotel. Dit is een flexibel aanbod van kantoorruimte die op projectbasis kunnen worden gebruikt door onderzoekers en ondernemers. Zij kunnen inchecken wanneer zij willen en op elk moment weer vertrekken.