Zernikeplein 7 (ZP7)

2018-2022

Zernikeplein 7 (ZP7)

Zernikeplein 7 (ZP7)

De Hanzehogeschool plant om vanaf 2018 het complex van de Van Olst Toren (ZP7) te verbouwen. Het doel is de reactie van een toegankelijk campusgebouw, en een levendig middelpunt voor studenten, medewerkers én bezoekers.

Hoofdstraat

In de nieuwe opzet van het complex wordt er een hoofdstraat gemaakt die het verbindend element zal vormen binnen het complex. Het Atrium vormt dan het kruis- en ontmoetingspunt. Hiervoor zullen enkele gebouwdelen worden gesloopt. Er komt duurzame nieuwbouw voor in de plaats, die wordt geïntegreerd met de huidige gebouwdelen.

Binnentuin ZP7 artist impression
Binnentuin ZP7 artist impression

Conferentieruimte en binnentuinen

In de nieuwbouw zal o.a. plaats zijn voor een grote conferentieruimte. Ook worden er binnentuinen gecreeërd, met ontspannen verblijfsruimtes, die ook zorgen voor veel licht in de gebouwdelen.

Elke individuele School van de Hanzehogeschool zal een herkenbaar ankerpunt en entree krijgen