Woontoren Vrydemalaan › Campus Groningen

Woontoren Vrydemalaan

2019-2021

Woontoren Vrydemalaan

Woontoren Vrydemalaan

Op de Healthy Ageing Campus wordt aan de Vrydemalaan een neiuwe woontoren gebouwd voor studenten. Het betreft een toren van zestig meter hoogte die plaats moet gaan bieden aan 250 studenten. De toren zal worden gebouwd aan de Vrydemalaan bij het Wouter van Doeverenplein, nabij de containerwoningen. De bouw begint halverwege 2019 en moet in de zomer van 2021 zijn afgerond.

Verhuur door SSH

Het is een gedeeld project van de Stichting Studenten Huisvesting (SSH), de gemeente Groningen en het bouwbedrijf Koopmans. De kamers zullen worden verhuurd door de SSH. In het gebouw krijgen studenten een kamer van ongeveer achttien vierkante meter, ze krijgen een eigen badkamer en een gedeelde woonkeuken van 28 vierkante meter.

Architect

Het ontwerp van de flat is afkomstig van KENK architecten. Het project is onderdeel van de ontwikkelingen op het Bodenterrein aan de noordzijde van het Groningse Universitair Medisch Centrum (UMCG). In de visie van de gemeente gaat dit gebied een verbindende schakel vormen tussen de Oosterparkwijk en het centrum.

Bron artikel: gic.nl
Copyright artist impressions: KENK architecten

Artist impression van de nieuwe woontoren (KENK architecten)
Artist impression van de nieuwe woontoren (KENK architecten)